33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 16 Aralık 2014, Salı 09:16 tarihinde eklendi. 1427 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kadir Gökçe’den CHP’ye uyarı

CHP Kırklareli eski Belediye Başkanı Kadir Gökçe dün CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın toplantısında yaptığı konuşmada; “Kırklareli’de üye bazında ön seçim yapılmak istenmiyor. Milletvekili Turgut Dibek’in başını çektiği üçlü önümüzdeki hafta İlçe Yönetimi’ni görevden aldırıp Recep Zengin’in yeniden İl Başkanı olarak atayacak. Ancak yönetime kendi adamlarını koyacak. İlçe Örgütlerine de ayar yapılabilir” dedi.
Kadir Gökçe’den CHP’ye uyarı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Oldukça hararetli geçen toplantı adeta ezber bozdu. CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaadin Güncer’in cenazede olması nedeniyle toplantıyı CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Fahrünissa Demirel, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi  Nihal Organ ve yeni İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Elif Tiryaki yönetti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Yardımcısı Fahrünissa Demirel, “Türkiye dün göz altılarla uyandı.  Türkiye’de artık vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği yoktur. Yeni Türkiye dedikleri ortaya çıktı. Cumhuriyetimiz  ve laik hukuk devleti açık açık katlediliyor” dedi.

Ardından parti üyelerinden Evrensekizli Burak Tunçkol söz aldı. Tunçkol yaptığı konuşmada; “Hatırlarsınız 5 yıl önce paşalarımız dün gözaltına alınan gazetecilerin attıkları manşetlerden sonra göz altına alındı.  Ne demişler alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.  Yalnız ben buradan partimizin Genel Merkez’in seslenmek istiyorum. Dışarından partimiz sanki cemaatle kol kola girmiş gibi görünüyor” dedi.

Burak Tunçkol’un ardından söz alan parti üyesi Özgür Kaya’da yaptığı konuşmada “Türk ordusuna kumpas kuranları,  gazetecileri hapishanelere dolduranları ADALET bir gün Herkes e lazım olur diye uyarmıştık, biz mazlumdan yanayız demiştik. Şimdi ise yeni bir döneme girdik ve son dönemin zalimleri, mazlum haline geldi ve bizler yine kim olduğuna kimliğine inancına bakmadan zalimin karşısında ve mazlumun yanında durmaktayız. Çünkü biz Adalet Mülkün Temelidir, Adalet olmazsa ülke olmaz vatan olmaz diyenleriz. Bütün bu olup bitenler bu ülkenin tek kurtuluşunun CHP iktidarında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Öyleyse yapmamız gereken iç kavgaları bir kenara bırakmak kişisel çekişmelerden vazgeçmek ve CHP iktidarını kurmak için sorumluluk almak ve ileri çıkmaktır.” Dedi.

Özgür Kaya’nın konuşmasının ardından söz alan CHP Babaeski Eski İlçe Başkanı ve CHP Kırklareli Milletvekili aday adayı Fikri Karaca kendini tanıttı.  Fikri Karaca, “Ülkemizde faşist düzene karşı artık kendi aramızda kavga etmeden mücadele etmeliyiz” dedi.

Fikri Karaca’nın ardından toplantıya CHP Kırklareli İl Başkanlığı’ndan katılan 2011 yılında da milletvekili aday adayı olan Kenan Gürbüz katıldı. Kenan Gürbüz yaptığı konuşmada; “Sizlere burada yüzde 85 üye bazında ön seçim yapılacak diyenler Ankara’da ön seçimi engellemek elinden geleni yapıyorlar” dedi.

Kenan Gürbüz’ün ardından kürsüye çıkan Kırklareli eski Belediye Başkanı Kadir Gökçe,  Lüleburgaz ve Kırklareli’de gündeme bomba gibi düşen açıklamalardan bulundu.

Kadir Gökçe yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz hafta Ankara’ya gittim.  Genel Başkanımızın hemen altında bulunan bazı partili yetkililerle görüştüm.  Bana “Sizin milletvekiliniz, il başkanınız ve belediye başkanınız anlaşmış. Kırklareli’de ön seçim istemiyorlar. Atama yapılması için zemin hazırlıyorlar”  dediler. Ben bu kişiler tarafından disipline verildim. Kınama cezası aldım. Aday adayı olamayabilirim. Ama Kırklareli’ni dizayn etme çalışması var. Siz üye bazında ön seçim beklerken atama gelirse şaşırmayın.  Bunun sorumluları da şimdiden bellidir. Turgut Dibek, 2011 yılında yapılacak olan üye bazında ön seçimi de delege bazında olarak değiştirmiştir” Dedi.

Kadir Gökçe’nin ardından söz alan Tuna Soykan, “Kırklareli’de en son 27 yıl önce üye bazında ön seçim olmuştu.  Önce atama kararı açıklandı. Ardından Kırklareli Genel Merkez’e 5 otobüsle çıkartma yapıp ön seçim istiyoruz dedi. Sonra karar değiştirildi. Ön seçim oldu. İrfan Gürpınar birinci sıra, Gürcan Ersin ikinci sıra Kadir Gökçe üçün sıra oldu.  İrfan Gürpınar ve Gürcan Ersin milletvekili seçildi.” Dedi

Tuna Soykan’ın ardından söz alan Hakan Dedeoğlu; “Arkadaşlar Kırklareli talan ediliyor. Düzgün bir duruş sergileyen il yönetimi yok.  Bu ortamda üye bazında ön seçim olsa  ne olacak olmasa ne olacak. Bunun yanında  düzeltmemiz gereken bir şey var. 2011 yılında ilçelerimizde sadece Babaeski İlçe Yönetimi Üye bazında ön seçim kararı aldı. Diğer ilçeler Delege bazında ön seçim kararı aldı. Bunu düzeltelim. Öte yandan Büyükkarıştıran’da bir takım olaylar oluyor. Büyükkarıştıran’lı meclis üyemizden dinleyelim. ” Dedi.

Hakan Dedeoğlu’nun ardından  Büyükkarıştıran Belediyesi CHP’li belediye meclis üyesi Salih Çam söz aldı. Salih Çam yaptığı konuşmada Büyükkarıştıran’daki 600 dönümlük meranın bir kısmının mevcut belediye başkanının öncülüğünde yağmalanmak istediğini söyledi. Salih Çam’ın ardından söz alan Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, “Partimizde sürekli gençlerin önünü açalım1  deniyor. Ancak burada anılar kısmında 1987 yılında siyaset yapan kişilerin hala sahnede olduğu gördük. Peki bu gençlerin önü nasıl açılacak” dedi.

Mustafa Altıntaş’ın konuşmasının ardından saat 12.30’da başlayan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı Pazartesi toplantısı saat 14.00’de sona erdi.

Ertan BAYER

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek