Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 08 Aralık 2014, Pazartesi 09:08 tarihinde eklendi. 4843 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yeni Terminal Projesi netleşiyor

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Aslan, yeni inşa edilecek Şehirler Arası Otobüs Terminali hakkında açıklamalarda bulundu.
Yeni Terminal Projesi netleşiyor

4 Aralık Perşembe akşamı gerçekleşen Aralık ayı 2. Meclis Toplantısı’nda da gündem konusu olan Şehirler Arası Otobüs Terminali Projesi’nin inşasına 2015 Ocak ayının sonlarına doğru başlanacağı tahmin ediliyor.

Şuan Kocasinan Mahallesi’nde faaliyet gösteren Lüleburgaz Şehirler Arası Otobüs Terminali, yeni terminalin inşası sürecinde geçici olarak İstiklal Mahallesi, Yeni Sanayi Sitesi yanında bulunan ve “Araba pazarı” olarak da bilinen noktada hizmet vereceği açıklandı.

Yeni sanayi sitesinde hizmet verecek geçici terminal binasına, Yeni Lüleburgaz Şehirler Arası Otobüs Terminali’ ihalesinin ardından geçilecek.

Geçici terminal binası, yalnızca şehirlerarası yolculuk yapacak yolcu ve otobüslere hizmet verecek. Şehir içi sefer yapan dolmuşlar geçici terminalde değil, Kapalı Pazar Yeri’nden hareket edecek.

Şehir içi sefer gerçekleştiren dolmuşlar, Pazartesi ve Perşembe günleri hariç Kapalı Pazar Yeri’nin önünden, Pazartesi ve Perşembe günleri ise Kapalı Pazar Yeri’nin az ilerisinde bulunan duraktan hareket edecekleri belirtildi.

Şehir içi dolmuşlarının hareket noktaları, vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla pazar yerine yakın yerlerde belirlendi.

Yeni terminal binasının ihalesi Ocak 2015 ortalarında, geçici terminal binasının faaliyete geçişi ise ihalenin yapılmasının hemen ardından gerçekleşecek.

Yeni yapılacak Lüleburgaz Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne ait ihale dosyasının hazırlık aşamasında olduğu öğrenildi.

 

Hasan GÜNER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek