Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 02 Aralık 2014, Salı 09:14 tarihinde eklendi. 1457 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emekliler meydandan haykırdı

“Komik zamları ve verilmeyen promosyonları protesto etti”
Emekliler meydandan haykırdı

DİSK Emekli SEN Lüleburgaz Şubesi’nce 1 Aralık Pazartesi günü saat 12:30’da Kongre Meydanı’nda basın açıklaması düzenlendi.

Emeklilere verilen komik maaş zamları, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olarak emeklilere verilmeyen banka promosyonlarının protesto edildiği basın açıklamasına Petrol –İş, Genel İş, Kristal-İş Sendikaları, CHP ve İP de destek verdi. Basın açıklamasında Belediye Başkanı Emin Halebak’a da cenaze hizmetlerinin belediyece ücretsiz verilmesi için çağrı yapılıp Kent Konseyi Emekliler Meclisi’ne destek verildi.

Emekli Sen Lüleburgaz Şube Başkanı Kemal Andoğlu’nun okuduğu basın açıklamasında şunlara yer verildi;

Bildiğiniz gibi hükümet, Doğalgaz ve Elektrik fiyatlarına 1 Ekimde 2014 tarihinden geçerli olmak üzere,  % 9 zam yaptı. Bu zam bizi çok şaşırtmadı. Çünkü hükümet, her yıl aynı senaryoyu sahneye koymakta ve kış aylarını fırsat bilerek kışın temel tüketim ürünü olan enerji ürünlerine Ekim ayında zam yapmaktadır

AKP, 12 yıllık iktidarında hazırladığı tüm bütçelerde, halktan topladığı vergilerin büyük bir kısmını halka değil, yandaşlarına, genelde sermayeye özelde ise kendisine yakın sermaye çevrelerine aktarmak suretiyle tercihini gösterdi

Bu bütçede işsizliğe çare olacak üretimi artırıcı yatırımlar için kaynak yok, bu bütçede yoksulluğu yok edecek, gelir adaletsizliğini giderecek çözümler yok, kısacası bu bütçede halk yok.

Hepiniz takip ettiniz, biliyorsunuz hükümet, daha Ekim ayında emekli maaşlarının 2015 yılı Ocak ayında %3 artırılacağını açıkladı. Bu oran en erken 3 Ocak 2015 tarihinde açıklanması gerekirken, nasıl oluyor da, hükümet emekli maaş artışını 4 ay önceden %3 olarak açıklayabiliyor. İktidar, bu açıklama ile TÜFE oranını baskılamayı ve TÜİK’in gerçek oranı açıklamasını engellemeyi hedeflemektedir. Açıklanan TÜFE oranları bizim piyasada yaşadığımız TÜFE oranının yanından bile geçmiyor.

Hükümeti  milyonlarca emeklinin beklediği düzenlemeleri yapmaya davet ediyoruz

Başta emekliler olmak üzere tüm yurttaşları, sağlık hakkının gasp edilmesi ve sermayeye kaynak aktarılması üzerine kurulu dönüşüm programı ile sağlık hakkının gasp edilmesine karşı çıkmaya ve bunun için yapacağımız eylem ve etkinliklere katılarak bizlere destek vermeye çağırıyoruz”“ denildi.

Basın açıklaması sonunda emekliler PTT Şubesi’ne yürüyüp buradan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na hazırlanan dilekçelerini gönderdiler.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek