Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 29 Kasım 2014, Cumartesi 09:22 tarihinde eklendi. 1160 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dibek Kırıkköy çiftçisinin sıkıntısını gündeme getirdi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Lüleburgaz’a bağlı Kırıkköy çiftsinin sıkıntısını TBMM’ye taşıdı.
Dibek Kırıkköy çiftçisinin sıkıntısını gündeme getirdi.

Dibek,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile TBMM’ye soru önergesi verdi.

Turgut Dibek soru önergesinde; “Seçim Bölgem Kırklareli’nin tamamında etkili olan yağış ve fırtına özellikle Merkeze bağlı köy ve beldelerdeki tarım alanlarından büyük hasara neden olmuştur. Meteoroloji müdürlüğünün resmi verilerine göre 78 km hıza çıkan kuvvetli fırtına nedeniyle ayçiçeği ve mısırlarda büyük zarar meydana gelmiştir.  Lüleburgaz İlçemize bağlı Kırıkköy’de de hortum meydana gelmiştir. Kırkköy’de de büyük hasar vardır. Buna göre, 78 km hıza çıkan kuvvetli fırtına nedeniyle tarım alanlarında meydana gelen hasarın tespit çalışmaları yapılmış mıdır? Ekili ayçiçeği ve mısır alanlarının büyük zarar gördüğü fırtına nedeniyle Kırklareli İli afet bölgesi ilan edilecek midir? Fırtınada ürünü zarar gören çiftçilerimizin zararı karşılanacak mıdır? Fırtına nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası borçları ertelenecek midir?”

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek