HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 28 Kasım 2014, Cuma 09:19 tarihinde eklendi. 988 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Koç “iddialarımın arkasında duruyorum”

“Üretim için Değişim” sloganı ile yola çıkan Ertuğrul Koç iddialarının arkasında durduğunu söyledi.
Koç “iddialarımın arkasında duruyorum”

 

S.S. 261 Sayılı Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin 30 Kasım 2014 tarihinde yapılacak seçiminde “Üretim için değişim” grubunun Yönetim kurulu ve Edirne Trakya Birlik delege adayı Ertuğrul Koç iddialarının arkasında olduğunu, söylediklerini zaten üretici çiftçi arkadaşların bizzat yaşadığını söyleyip zaten üretici çiftçi arkadaşların bizzat yaşadığını belirterek diğer kurumlarda faizlerin çok düşük olduğunun bilinmekte olduğunu söyledi.

Koç “Ayçiçek alım fiyatlarının düşük ve geç açıklandığı gerçektir. 2013/2014 ayçiçek alım fiyatı halen avans fiyattadır. Ayrıca Çiftlikköy’de satılan 11 dekar arsadır ve üzerinde elektronik 60 tonluk treyler tipi kantar, kapalı depo ve etrafı kapalıdır. Büyükkarıştıran hudutları içerisinde E-5’e yakın kıymetli bir alım yerini 240 bin TL gibi çok düşük bir fiyatla ihale ile bir zahireci firmaya satılmıştır. Satılması çok yanlış bir karardır. Kayabeyli Köyü’nde alınan tarlanın 20 dekar olduğu söylenmektedir. Ancak sadece bir kısmı kullanılabilmektedir. Buraya sadece tarla alımı için 193 bin TL ödendiği söylenmektedir. Üzerine yapılan kantar, depo, elektrik sistemi ve etrafının kapanmasının kaça mal olduğunun maalesef cevabı verilememektedir.

Lüleburgaz Merkez kapalı depolarında Ayçiçek alımı yapılmamakta ve kantar kapatılmıştır. Bu depoların 10 dekar olan İstasyon yolundaki arsanın satışı için niçin Genel Kurul’da yetki alınmaktadır.

Lüleburgaz Yağlı Tohumlar niçin üst kurulda temsil edilmemektedir? Niçin modern ve 4/24 gece gündüz alım yapılabilecek çelik silolar yapılmamıştır? Lüleburgaz Kooperatifi kurucu Kooperatif olmasına rağmen etkinliğini kaybetmiştir.

Lüleburgaz Merkeze bağlı çiftçileri dışlayarak en yakını 20 km olan yerlere malını götürmeye mecbur bıraktılar. Merkezde bulunan 4 bin tonluk depolar boş durmaktadır. Sarıcaali Köyü çiftçileri bu yıl Babaeski’ye bağlı Pancarköy’e ayçiçeğini götürmüştür. Bunun altında yatan neden nedir? Bu seçimden sonra Sarıcaali Köyü’nü yoksa  Babaeski’ye mi bağlayacaklar? Lüleburgaz Birlik delege sayılarını düşürerek Lüleburgaz’ı etkisiz hale getirecekler.

Gerçek Ayçiçek Üreticisi soruyor?

Neden?

1-Ayçiçek alım fiyatı neden HASAT başladıktan sonra açıklanıyor?

2-Birlik tohum üretim merkezi NEDEN oluşturulmuyor? NEDEN ortaklarımıza ucuz tohum satılmıyor?

3-Ortakların gübre, yem, tohum ve ilaç satış fiyatları neden devamlı piyasanın üstünde satılıyor?

4-Uzun vadeli satışlarda faiz oranları özel bankalarla NEDEN yarışıyor?

5-Ortaklar rekolteyi dolduramadığında alış veriş yapmadığında %5 sermaye payı kesiliyor NEDEN?

6-Ortaklar ortaklıktan ayrılmak istediğinde en az 3 İŞ YILI geçsin diyenler yeni uygulamada sermaye payı ödenmesini 5 YILA çıkarılıyor NEDEN?

 

7-Ortaklarımızdan 30 Kasım’da NEDEN ek sermaye artırımı yetkisi istenecek?

8-Sermaye payı adı altında kesilen %3-%5 oran TL bazında değerlendiriliyor. Sermaye payları ayçiçeği kg bazında NEDEN değerlendirilmiyor?

9-Ayçiçek borsa fiyatları geçmiş yıllarda 1.100 TL – 1. 150 TL olurken neye göre 0.810 TL fiyat açıklandı? Çiftlikköy kantarı neden yeri ile birlikte satıldı?

10-İşçi, memur ve kadrolu alımlarında Lüleburgazlı gerçek ortakların kaç tane çocuğu işe alındı? Alımlardan neden ortaklarımızın hiç haberi olmuyor? Merkez kantarı neden kapatıldı? Merkez çiftçisi nereye gidecek? Sarıcaali Çiftçisi Pancarköy’e mal döküyor. Yoksa Babaeski’ye mi bağlanacak?” diyerek “Yukarıdaki bütün bu sorunları çözmek için Lüleburgaz’daki seçimi kazandığımız takdirde Trakya Birlik Edirne üst birlik yönetimine aday olacağım.

Desteklerinizi bekler saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.

Gökhan KAN

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek