HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 28 Kasım 2014, Cuma 09:14 tarihinde eklendi. 1273 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Halkımız Ücretsiz cenaze ve defin hizmeti istiyor

Lüleburgaz Kent Konseyi Emekliler Meclisi, cenaze hizmetlerinin sosyal belediyecilik anlayışı içinde belediye tarafından ücretsiz karşılanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Halkımız Ücretsiz cenaze ve defin hizmeti istiyor

Emekliler Meclisi Başkanı Vedat Akto ve Meclis Üyeleri dün Şeytan Durağı’nda fabrika servisi bekleyen işçilerden de destek isteyip imzalı dilekçe topladılar.

Cenazelerin belediye tarafından ücretsiz kaldırılması gerektiğini belirten Başkan Akto “Günümüzün hızlı ve sıkıntılı yaşamında, insanın bu en acılı gününde, bir yığın karmaşık işlemi, çevre belediyeler (Babaeski-Çorlu-Tekirdağ-Kırklareli ve Edirne) kendileri üstlenmiştir. Bir telefon ediyorsunuz ve bu işlemleri belediye yapıyor. Doktor raporu, sela, kefen, camide dağıtılacak lokum, akşam okumasında verilecek pilav-ayran da dahil belediye tarafından karşılanıyor. Bu defin işleminin maliyeti 320 TL, Lüleburgaz’da yılda 400 kişinin defnedildiği düşünülürse yıllık 128 bin TL tutuyor bu da belediye için hiç de önemli olmayan bir rakamdır. Halkımızın bu isteğine, halkın yanında olan hiç kimse kayıtsız kalamaz, karşı duramaz. Bu sosyal problemdir ve bu problemi hiç kimse öteleyemez, savsaklayamaz. Cenaze ve defin işlemlerini karşılamayan, Trakya’nın ortasında tek kalan Lüleburgaz Belediyesini halkımızın sesine kulak vermeye davet ediyoruz” dedi.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek