HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 27 Kasım 2014, Perşembe 09:24 tarihinde eklendi. 1053 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kadına vurulan her tokat, geleceği indirilen bir darbedir

Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri CHP Kadın Kolları’nca düzenlenen etkinliğe destek verip “Kadına şiddete hayır” dedi.
Kadına vurulan her tokat, geleceği indirilen bir darbedir

Kadın Meclisi Başkanı Nesrin Göçener, Mirabel kardeşlerin öldüğü gün olan 25 Kasım’ın kadına yönelik şiddetin günü olarak anılmasının üzerinden 54 yıl geçtiğini belirtip “bu geçen zamana rağmen dünyada ve ülkemizde yapılan istatistiklere bakarsak eğer kadınlarımıza yönelik şiddetin azalmadan arttığını görüyoruz. Kadın cinayetlerinin, zorlanarak intiharların, cinsel istismarların, taciz ve tecavüzlerin, çocuk gelinlerin, zorunlu evliliklerin, sudan sebeplerle (beyaz tayt giydin, eve geç geldin, evden izinsiz çıktın vb) kocaları, ağbileri, babaları tarafından şiddet gören kadınların sayıları hızla artmakta ve buna devlet seyirci kalmaktadır. Önlemler ve yaptırımlar son derece yetersiz kalmaktadır. Ailede ev işleri görmezlikten gelinen, sermaye tarafından ise düşük ücretli, esnek, güvencesiz, eğreti işlerde çalıştırılan kadınların emeklerine ve bedenlerine el konuluyor. Üstelik te 3 çocuk doğurtularak evlere yollanıp onları her türlü kocalarına ve babalarına bağımlı hale getiriyorlar. Bu yüzden bu anlamlı günde devletin ve tüm duyarlı olanların, kadın cinayetlerine yönelik bir acil eylem planını mutlaka hayata geçirmesi gereklidir. Biz de Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak üyelerimizle birlikte, kadına yönelik her türlü şiddete, baskı ve ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların yaşam hakkının garanti altına alınması için bugün daha büyük adımlarla omuz omuza, birlikte yürüyoruz.

Bu utanca dur demek, kadına şiddete son vermek için buradayız” dedi.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek