Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 27 Kasım 2014, Perşembe 09:22 tarihinde eklendi. 955 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Danone işçileri fabrikayı terk etmeyecek

Danone işçileri, Danone patronunu toplusözleşme masasına oturtma mücadelesinde, patronun ‘işçi çıkarma’ atağına karşı, yeni eylem kararları aldı.
         Danone işçileri fabrikayı terk etmeyecek

Her zaman olduğu gibi Petrol-İş Toplantı Salonu’nda buluşan işçiler, geçtiğimiz haftayı gözden geçirip değerlendirdiler.

 

Geçen hafta süren eylemleri, genel anlamda başarılı bulan işçiler, patronun yeni hamlesini görüştüler ve bu hamlenin olası sonuçlarını tartıştılar.

 

Giderek sona yaklaştıkları, patronun son kozlarını oynadığı, buraya kadar birlik-beraberliklerini korudukları, bundan sonra daha kenetlenilmesi ve geri adım atılmaması konusunda fikir birliğine varıldı.

 

DANONE işçilerinin alınan kararlarda; sakal eylemi, alkışlı ve ıslıklı vardiya giriş ve çıkışları, fabrikayı bir saat geç terk etme, çadırda bekleme eylemlerinin  devam edeceği öğrenildi.

Eğer gönüllü çıkış isteyen işçilerin dışında bir çıkarma olursa, oybirliği ile, 27 Kasım’dan itibaren, süresiz olarak, işyerini terk etmeme eylemi başlatılacağı bildirildi.

 

İşçiler yaptıklar açıklamada,  patronun işten çıkarma hamlesini, işçiyi bölme, eylemi kırma, işçilerin iradesini yok etme girişimi olarak değerlendirdiler, sendikalı olarak masaya oturmakta kararlı olduklarını, bunun için her türlü eyleme hazır olduklarına vurgu yaparak, “ikinci bir emre kadar bütün mazeret izinleri kaldırılmıştır” diyerek, kararlılıklarını belirttiler.

 

Danone yetkilileri, işçilere yaptıkları duyuruda, 30 işçi fazlalığı olduğunu, gönüllü çıkış isteyen işçilere, net 4 maaş tutarında ek ödeme ve işsizlik parasına başvurmaması halinde de brüt 5 bin lira daha verileceğini duyurdu.

 

 

Haber Merkezi

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek