Lüleburgazlı müzisyenleri ağlatan cenaze
Dondurma sezonu açıldı
33. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cuma günü başlıyor
Bu haber 27 Kasım 2014, Perşembe 09:21 tarihinde eklendi. 2705 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HEYKELTIRAŞ NİYAZİ DEDEOĞLU’NDAN RAUF DENKTAŞ HEYKELİ

Lüleburgaz’ın yetiştirmiş olduğu ve ülkemizin de önemli sanatçılarından biri olan Heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu 16 Kasım 2014 ‘te Kıbrıs’ta önemli bir açılışa imza attı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Heykelini yaptı.
HEYKELTIRAŞ NİYAZİ DEDEOĞLU’NDAN RAUF DENKTAŞ HEYKELİ

Dedeoğlu, 1946 yılında Lüleburgaz‘da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Lüleburgaz’da tamamladı. 1968 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Heykel Bölümü’ne girdi. Okulda uygulamalı temel sanat eğitimi aldıktan sonra, 1975 yılında mezun oldu. Daha öğrenciyken pek çok esere imza attı ve bunu bugünlere kadar sürdürdü. Lüleburgaz’ın haklı gururu oldu.

Son çalışmasına 6-7 ay önce başlayan Niyazi Dedeoğlu  bu önemli eseri 16 Kasımda bitirdi. Bu eser  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin  kurucusu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Heykeliydi. Görkemli bir görünüm arz eden heykel,  Ercan Havaalanının çıkışında Rauf Denktaş Bulvarının başına dikildi. 16 Kasım 2014’te Heykelin açılışı için bir devlet töreni yapıldı. KKTC Cumhur Başkanı Dr. Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Serdar Denktaş, Kartal Eski Belediye Başkanı Altınok Öz, birer konuşma yaptılar. Heykeltrıaş Niyazi Dedeoğluna teşekkür edilirken sanatçımız güzel tepkiler ve büyük bir alkış aldı.  Törene Kuvvet komutanları, Rauf Denktaşın eşi ve ailesi, Kıbrıs halkı katılarak KKTC  Kurucu Cumhur Başkanı  Rauf Denktaş güzel bir etkinlik ile anılmış oldu. Heykelin aynisi İstanbul Kartal’a da dikileceği bilgisi verildi.  

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek