Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 25 Kasım 2014, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 1182 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ertuğrul Koç seçimlerle ilgili basın açıklaması yaptı

Değerli büyüklerim sayın ortaklarımız; Trakya Birliğe bağlı 261 Sayılı Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin 30 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kurulu ile birlik temsilciliği adayları olarak sizin adınıza, sizin iradenize sahip çıkmak için yönetime talip olduk.
Ertuğrul Koç seçimlerle ilgili basın açıklaması yaptı

Trakya Birlik 3 bölgede 13 ilde 48 kooperatiften oluşmaktadır.

Şuanda 43000 ortağı olan ülkemizde üretilen ayçiçeğinin yılda ortalama %40 , %50’sine mubaya eden Türkiye’deki bitkisel yağ piyasasına yön ve istikamet veren önemli bir kuruluştur. Dolayısıyla bu ürünleri işleyen kurum ve kuruluşlarda iyi yönetilmelidir. Sektörde önemli bir yere sahip olan Trakya Birlik, yanlış yönetilmektedir. Özellikle son yıllarda yanlış fiyat politikalarıyla durum içler acısıdır. Bu yönetim anlayışıyla kurum ortağına bakamaz hale gelmiştir.

Gelir teminindeki hatalı uygulamalar ve yüksek faiz oranlarıyla ortaklarımız kurumumuzdan alış veriş yapmamaktadır. Gübre, tohum ve yem fiyatları %18’lerde vadeli fiyatlar  6 ila 8 ay vadede %20’yi bulmaktadır. Alış veriş yapmadığınızda sezonda da Ayçiçek döktüğünüzde %5 kesinti yapılmaktadır. Değerli ortaklar bu tefeciliktir.

110 bin civarındaki ortak sayısı 43000’lere düşmüştür. Lüleburgaz’da da 7-8 binlerden 2 binlerin altına düşmüştür.

Trakya Birlik ortaklarına 740 ton ayçiçeği tohumu satarken 318 tona düşmüştür. 200 ton ilaç 80 tona, 120 bin ton gübre 61 bin tona düşmüştür.

Birliğimizin fiyat politikaları içler acısıdır. Bu fiyatlar ortaklarımızın talepleri, beklentileri, Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeler dekar başı maliyetler ve ithal maliyetleri iç piyasa ve borsalar ile buğday, ayçiçeği paritesi göz önüne alınarak belirlenmesi gerekir.

Maalesef bu böyle olmamakta. Ortaktan ayçiçeği almamak için ellerinden geleni yapmakta ve ithalata yöneltilmektedirler. Mesela 2012-2013 yani geçen yıl Trakya Birlik’in toplam mubayaası 205 bin ton olup bunun çok altında mal alınmıştır. Oradaki fark ithal yolla kapatılmıştır. Yani ortağına sırtını çevirmiş bizleri başka yerlere yönlendirmiş fakat Bulgaristan, Ukrayna ve Rusya çiftçisini ihya etmişlerdir.

Değerli ortaklar biz sizleri geri döndürmek kooperatifi cazip hale getirmek sizlerin rahat alış veriş yapacağınız düşük faizli ortağına sahip çıkacak bir kooperatifçiliği kooperatif gibi yönetmek için sizlerden destek istiyoruz.

Ayrıca yeni ek ödeme yükümlülüğü getirilmiştir. Bizler 20 bin lira yeniden borçlanacağız. Yani; 2012-2013 iş yılına ait gelir gider hesaplarını yani bilançolarının ve yönetiminin ibrasını ertelemesini oylayacaklar. Kooperatifimiz şuan zararda bunu bize sermaye payı altında ek ödeme yükümlülüğü getirilmektedir.

Trakya Birlik ortaklarından kesmiş olduğu sermaye payı 8-10 trilyondur. Bu yetmiyor demekki ki bize ek ödenek çıkarıyorlar. Kooperatif 2012-2013 yılında 6 trilyon zarar göstermişlerdir. 137 trilyon kredi çeşitli bankalardan kullanılmıştır.

Değerli ortaklar merkezden kantar kapatılmıştır. Hani çelik depo yapacaklardı? Fakat Babaeski, Edirne ve diğer yerlere yapıldı. Burgaz çiftçisini ve yakın köyleri dışladılar. Sanki yer mi yok merkeze yakın kantarın yanında 24 saat açık olacak, çelik depoyu yapacağız.

Çiftlikköy’ü 240 bin TL’ye  sattılar, gittiler bataklıktan yer alıp birkaç kat fiyata mal ettiler. Bu kooperatifin bu kadar çok mu boşa harcayacak parası var?

Sezonda ayçiçeği dökerken, numune alınınca iki arabayla gitsek biri 43 yağ oranı gelse diğeri 38 çıkıyor. Neden toprağı değişikmiş var mı böyle bir şey. Teknoloji var dışarı sinevizyon koy herkes görsün, numunesini ölçülürken. Resmen bizim kuruluşumuzda bizlerle dalga geçiyorlar.

Değerli ortaklar biz “üretim için değişim şart” diyoruz.

 

KOOPERATİF SİZİN, OY SİZİN, KARAR SİZİNDİR. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek