Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 24 Kasım 2014, Pazartesi 09:19 tarihinde eklendi. 1827 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz RAM Otizm Konferansı’na katıldı

14 -16 Kasım tarihleri arasında Antalya Lara Miracle Hotel´de düzenlenen Uluslararası Otizm Konferansına Lüleburgaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Barbaros Görkem Şinikoğlu "Otizmin Farkındayız ve Dünyayla Aynı Renkteyiz" "We Ara Aware of Autism and Share the Same Color with the World" adlı poster sunumu 1.1 sıra sayısıyla konferansta sunuldu.
Lüleburgaz RAM Otizm Konferansı’na katıldı

Konferansa katılan B.G. Şinikoğlu "Otizm Spektrum Bozukluğunda Dil ve İletişim" "Language and Comminication in Autism Spectrum Disorder" "Helen Tager - Flusberg" ve "Okul Dönemindeki Otizmli Çocukların Normal Sınıflarda Başarılı Olabilmelerine Yardımcı Olma" "Helping School-Age Students with Autism Succeed in Regular Classes" "William L. Heward" adlı çalıştaylara katılmış ve 14 Kasım 2014 Cuma Saat 17:20 itibariyle kendi sunumunu gerçekleştirmiştir.

Yapılan sunum sırasında Prof. Dr. Yankı Yazgan ve Prof. Dr. Nahit M. Mukaddes ile otizmin tıbbi tedavi gelişimi ve psikiyatrik değerlendirme ve izleme konularında bilgi alışverişinde bulunulmuş, ayrıca proje sumu konularında bilgilendirilmişlerdir.

Prof. Dr. Elif  Tekin İftar ve Prof. Dr. Gönül Kırcaali İftar ile "OÇİ DEP" ve "Uygulamalı Davranış Analizi"nin uygulamaları ve sağaltımın bilimsel dayanakları ve kanıtları üzerinde duruldu.

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lüleburgaz Belediyesinin 2 yıldır Otizm Farkındalık etkinlikleri kapsamında Türkiye´de tek olarak yerel ortaklık yaptığı "AUTISM SPEAKS" uluslararası otizm araştırmaları organizasyonu "Light it up Blue" etkinliklerinin "AUTISM SPEAKS" yetkilileri Ph. D. Andy SHIH, PHD Amy DANIELS ile 2015 "Light it up Blue" organizasyonunun tüm Kırklareli ve çevre illere yayılması ve koordinatörlük hizmetlerinin yürütülmesi için anlaşmaya varıldı.

Bilimsel araştırmalar Genel Başkanı Andy SHIH´e etkinlik tişörtümüz hediye edildi. Ayrıca konferansın 17 Kasım 2014 günü yapılan kapalı oturumuna Sayın Hanımefendi Emine ERDOĞAN´IN katılımı gerçekleşerek "AUTISM SPEAKS" , konferans katılımcıları ve konferans başkanı Elif TEKİN İFTAR´ın yaptığı bilgilendirmeyle konferan kapanışı yapıldı.

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek