Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 24 Kasım 2014, Pazartesi 09:17 tarihinde eklendi. 911 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bugün Öğretmenler Günü

Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923 tarihinde kurulduktan 5 yıl sonra 24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmi.
Bugün Öğretmenler Günü

   Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştı.

24 Kasın Öğretmenler günü Türkiye genelinde olduğu gibi Lüleburgaz’da da kutlanacak.

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü programı bugün, saat 10.30’da Hükümet Konağı önünde çelenk sunumu ile başlayıp Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi’nde devam edecek.

Halk Eğitim Merkezi’nde devam edecek program, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ve gelen kutlama mesajlarının okunması ile saat 11.00’de başlayacak.

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’in Günün anlam ve önemini belirten konuşması, Emekli öğretmenler adına yapılacak konuşma, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Şiir yarışması birincisinin eserini okuması, Öğretmenler korosunun gösterisi, Kompozisyon yarışması birincisinin eserini okuması, “Öğretmenler Kutsaldır” isimli tiyatro gösterisinin sunulması ile devam edecek.

Program, Emekli olan öğretmenlerin Plaket ve Hizmet Şeref Belgelerinin verilmesi, Göreve yeni başlayan öğretmenler adına yapılacak konuşma ve Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile son bulacak.

Hasan GÜNER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek