Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 18 Kasım 2014, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 2757 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz 5. Olağan İlçe Kongresi yapıldı

AK Parti Lüleburgaz 5. Olağan İlçe Kongresi, 16 Kasım Pazar günü Esnaf Kefalet Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.
Lüleburgaz 5. Olağan İlçe Kongresi yapıldı

1 Kasım 2014 tarihinde Büyükkarıştıran Belde Kongresi ile başlayan Kongre süreci Lüleburgaz İlçe Kongresi ile tamamlanmış oldu.

Lüleburgaz 5. Olağan İlçe  Kongre’sine Anayasa Mahkemesi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. Burhan Kuzu, Bölge Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Alaattin Güncer, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz, AK Parti Kırklareli eski İl Başkanlarından Hüsmen Terkin ile Akın Kamacı ve partililer katıldı.

Kılavuz’dan duygusal konuşma

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Olağan Kongre’de duygusal bir konuşma yapan İl Başkanı Kılavuz, Parti Merkezinin kararına göre İl Başkanlığına devam edip etmeyeceğinin Kasım Ayı sonuna kadar belli olacağını belirtti. Kılavuz “İl Başkanı olarak göreve geldiğim günden bu yana yaklaşık 2 yıllık sürede görevimi en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Allah’ın izniyle Kongre sürecimizi de Lüleburgaz finali ile gerçekleştiriyoruz. İlçe Başkanı Cüneyt İleri ve ekibini şimdiden kutluyor ve başarılar diliyorum. Eski İlçe Başkanlarımız ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gürşan “AK saray kimsenin babasının çiftliği değil”

Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili Gürşan da Lüleburgaz Olağan Kongresi’nin hayırlara vesile olmasını diledi. Gündemdeki konulara da değinen Gürşan “ AK Saray tartışmaları bitmek bilmiyor. Yapılan bu saray Recep Tayyip Erdoğan’ın değil halkın sarayıdır. Kimsenin babasının çiftliği değildir. Biz milletvekilleri nasıl kirada oturuyorsak Tayyip Erdoğan da yıllardır kirada apartman dairesinde oturmuştur” dedi.

CHP ve MHP’de fikir ve vizyon olmadığını söyleyen Gürşan “Ülker Tarhan partisinden ayrıldı ve söylediği şey “belirsiz politikalar üreten halktan kopuk iktidar umudu olmayan partimden ayrılıyorum” demek oldu. Bu da gösteriyor ki muhalefet yok. Güçlü bir muhalefet olması Türkiye’nin menfaatine olurdu ama maalesef kendileri de itiraf ediyorlar ki vizyonları ve fikirleri yok” dedi.

TPAO işçi alımlarını inceledik

TPAO işçi alımlarında yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine konuyu araştırıp TPAO Müdürlüğü, İŞ-KUR ve Enerji Bakanı ile görüştüğünü ifade eden Gürşan “İşçi alımı için verilen ilanda Kırklareli ikametgahı istenmiş fakat süre şartı konulmamış. Bundan sonra  böyle bir şey olmayacak. Yaptığmız incelemelerde bir de bölgemizde Sondajcılık Bölümü olmadığı ve ihtiyacı karşılamak için Adıyaman ve Malatya’daki okul mezunlarının iş için başvuru yaptıklarını gördük. Üniversitemizle de görüşüp bölgemize Sondajcılık Bölümü açılmasını sağlayacağız” dedi.

Bölgede yapılan icraatlara da değinen Gürşan “Sağlıkta devrim yaptık. Babaeski’de  5 yıldızlı hotel konforunda hastane yapıldı. Kırklareli’nde temeli atıldı. Lüleburgaz’a hastane için çalışmalar yapıldı. Askerlik Şubesi’nin bulunduğu alan alındı ve gelecek yıl inşallah ihalesi yapılacak. Lüleburgaz’a yakışan bir Hükümet Konağı için çalışmalar başlatıldı. İstasyon Sentetik saha Lüleburgaz’daki amatör spor kulüplerine kazandırıldı” dedi.

“Mera meselesi çarpıtılıyor”

Meraların köylülerin malı olduğunu belirten Gürşan konunun CHP’lilerce çarpıtıldığını söyledi. Gürşan “meraların ıslah edilmesi ile birlikte hayvanların yem ihtiyacı karşılanacak. İlk öncelik köylerimize verilecek. Ama bazıları konuyu çarpıtıyor” dedi.

Trakya kızı olduğunu belirten İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan ise konuşmasında İlçe Başkanı Cüneyt İleri, Yönetim kurulu ve tüm partilileri kutladı. Bundan böyle de hep birlikte sahada çalışacaklarını söyledi.

AK Parti Kurucu Üyelerinden Anayasa Mahkemesi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ise konuşmasında 91 yıllık Cumhuriyet tarihinde 62 hükümet kurulduğuna dikkat çekip Başkanlık sisteminin getirilmesinin gerektiğini söyledi. Kuzu “5 yıl sonra, olmadı 10 yıl sonra koalisyon gelecek ve yapılan güzel işler yerle bir olacak. Bu tarihimizde hep böyle olmuştur. Buna izin vermemek için Başkanlık modeline geçmeliyiz” dedi. Çözüm sürecine değinen kuzu “40 bin insanımız teröre kurban verilirken 400 milyar paramız harcanmış ve sonuç alınamamıştır. Bunu çözüme kavuşturmak lazımdır ki insanlar ölmesin” dedi. Birlik ve beraberlik çağırısında bulunan Kuzu, 12 yıldır Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yaptığını kendisinden sonra gelenlerin daha yüksek makamlara ulaştığını söyleyip “Amacımız hizmet etmektir ve bunun için kırgınlıkları ortadan kaldırmalı hizmet için odaklanmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Başkanı Cüneyt İleri Faaliyet Raporu’nu okudu. Gelir gider hesap raporları, yeni dönem tahmini bütçe tasarısının okunmasının ardından Yönetim kurulu ibra edildi. Adaylar tanıtıldıktan sonra delegeler sandık başına gidip yeni yönetimi belirledi.

5. Olağan Genel Kurulda gerçekleştirilen seçim sonucunda İlçe Başkanı Cüneyt İleri ve Yönetim Kurulu listesi şu isimlerden oluştu;

Cüneyt İleri İlçe Başkanı

Asil Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehdi Erginuğuzlu, Erkan Çalışkan, Mustafa Lüleci, Gülden Erbayraktar, İbrahim Güneş, Soner Orgun, Halil Türkoğlu, Bülent Çırın, Murat Özyürek, İsmail Dağcı, Nurullah Polat, Kerem Karakaya, Alaattin Çakal, Sinan Arslan, Markela Niş, Zafer Yılmaz, Zeynep Derince, Cengiz Güngör, Halit Atabay, Murat Mücahit Şahin, Saim Serdal, Cafer Taş, Cevat Şen, Sevilay Can, Hikmet Yer, Nurcan Kocaman, Mehmet Bayraktar, Necef Taygun ve Hasan Sağıroğlu

Gökhan KAN

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek