Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 07 Kasım 2014, Cuma 09:17 tarihinde eklendi. 1866 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Danone işçilerine baskı artıyor

Disk/Gıda-İş Sendikası Örgütleme Uzmanı Cengiz Atlı, uzun zamandır devam eden Danone işçilerinin grev sürecinde Han Sosyal Hizmetler Yetkililerinin baskı yaptığını söyledi.
Danone işçilerine baskı artıyor

Örgütleme Uzmanı Cengiz Atlı yaptığı yazılı açıklamada; “Disk/Gıda-İş Sendikası’na üye olarak toplu iş sözleşmesi talep eden, Danone bünyesinde çalışan kadrolu ve taşeron işçiler uzun zamandır eylemler yapıyor.  Kadrolu işçilere destek veren Han Sosyal Hizmetler yetkilileri, taşeron işçilere baskı uyguluyor. Sürekli çalışmadan, yevmiyeci işçi statüsüne geçmelerini istediğini, işçilere baskıyla yeni sözleşme imzalatılıyor.  Haksız, hukuksuz işten atmanın bir yöntemi olan bu uygulama ile işçiler ya işi bırakmak zorunda kalıyor, ya da işveren telefonla aramadığı için fiilen işten çıkartılmış oluyor.  Sendikal faaliyetlerden dolayı işten çıkartılmayı gizlemeye çalışan Han Sosyal Hizmetler boşuna çabalıyor. Eninde sonunda Danone bünyesinde taşeron işçi kalmayacak ve taşeron işçiler kadrolu olacak. Resmen köle ticareti gibi işleyen teşeron çalışma sistemi, insan onuruna yakışmıyor. Bu insan ticaretine neden olan Danone işverenlerini Toplu İş Sözleşmesi masasına oturmaya davet ediyor, böyle insanlık dışı uygulamalardan vazgeçmesini bekliyoruz.” dedi

 

Atlı; “Taşeronda çalışan işçilere de sesleniyoruz! İşverenin bu uygulamasına karşı çıkın. Yevmiyecilik sözleşmesini imzalamayın. İşinizi kendi rızanızla bırakmayın. Kaderiniz, kadrolu Danone işçisiyle ortaktık.” şeklinde konuştu.

 

Disk/Gıda-İş Sendikası Örgütleme Uzmanı Cengiz Atlı taşeron işçi istihdam eden Han Sosyal Hizmetler ya da Danone işvereni tarafından olumsuz bir davranışla karşılaşan işçilerin,

0533 407 85 11 telefon numarasına müracaat etmelerini istedi.

 

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek