Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 31 Ekim 2014, Cuma 09:17 tarihinde eklendi. 1419 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Danone işçilerine Fransa’dan destek geldi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü, Danone işçileri yürüyüş yaptı.
Danone işçilerine Fransa’dan destek geldi.

Geçtiğimiz hafta Danone Fabrikasının önünden Lüleburgaz Kongre Meydanı’na kadar yürüyen Danone işçileri 29 Ekim Cumhuriyet bayramında da grevlerini sürdürdü.

 

Lüleburgaz Belediyesi önünde toplanan işçiler, “Ekmek Yoksa Yoğurtta Yok!” şeklinde Danone’nin işverenlerine seslendi. Çalışma şartlarının ve ücretlerin iyileştirilmesi için toplu sözleşme talebinde bulunan Danone işçileri hala bir cevap alamadı.

 

Belediye binası önünden hareket eden kalabalık grup, Kongre Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

 

DİSK  Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Cengin Atlı ” Danaone işvereni birliğimiz ve gücümüz olduğu sürece kaçınılmaz olarak masaya gelecek ve sözleşmeyi imzalayacaktır. Danone işçilerinin birliği ve mücadelesi eninde, sonunda kazanımla bitecektir.” Şeklinde konuştu.

 

Danone işçilerine diğer bir destek ise Fransa’dan geldi. SOLİDAİRES (Sendikal Birlik Fransa) Danone işçilerinin grevi için bir metin yayınladı.

 

Destek metninde; “SOLİDAİRES (Sendikal Birlik Fransa). Yaklaşık iki haftadır mücadelede olan Lüleburgaz Danone işyerinde çalışan kadın ve erkek işçilere desteğini sunuyor.

 

Mücadele eden işçilen ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor, Danone yönetimi masaya oturmayı ve sözleşmeye girmeyi reddediyor.

 

 İşçilerin nerede ve nasıl örgütlenip kime yetki verip vermeyeceğine, ne devlet, ne de patronlar karışabilir. SOLİDAİRES (Sendikal Birlik Fransa) mücadele içindeki kadın ve erkek işçileri desteklediğini ilan eder, Danone yönetiminin, işçilerin kendilerini temsil etmesi için seçtikleri GIDA-İŞ sendikası ile hemen sözleşmeye oturmasını talep eder.” İfadeleri yer aldı.

 

SOLİDAİRES (Sendikal Birlik Fransa)” Denildi.

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek