Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 25 Ekim 2014, Cumartesi 09:16 tarihinde eklendi. 1070 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ile su borcu olanlara yapılandırma fırsatı

Lüleburgaz Belediyesi, 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren torba yasa ile bazı alacakların yapılandırılacağını duyurdu.
Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ile su borcu olanlara yapılandırma fırsatı

Kamuoyunda torba yasa olarak ta bilinen 6552 Sayılı İş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair Kanunun 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtilerek kanunla birlikte Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve su borcu olanlara yapılandırma yapılacağı duyuruldu.

Müracaat için son gün 1 Aralık

30 Nisan 2014 tarihinden önce olan Emlak Vergisi, Çevre Vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve Emlak Vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile bunlara bağlı gecikme zamları, su abonelerinden olan su kullanımından kaynaklanan alacaklar ile bunlara bağlı sözleşmelerden kaynaklanan her türlü ceza ve zamların madde kapsamında yapılandırılması mümkün olacak.

Yapılandırmadan yararlanılması halinde varsa gecikme faizi ve gecikme zammından vazgeçilecek. Bunlar yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulanacak. Bu şekilde hesaplanan borçlar peşin ödenebileceği gibi ikişer aylık dönemler halinde 6-9-12-18 eşit taksitte ödenebilecek.

Birikmiş borçların yeniden yapılandırılmasına imkan sunan ve pek çok uygulama getiren düzenleme için Lüleburgaz Belediyesi’ne müracaat edilmesi yeterli olacak. Yapılandırmaya müracaat edilip taksitlerin yasada belirtildiği şekilde düzenli olarak ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi yapılmayacak.

Kanunun getirdiği bu imkânlarla borçların yeniden yapılandırılması için 1 Aralık 2014 tarihine kadar belediyeye müracaat edilmesi gerekmektedir.

Geç kalanın suyu kesilecek

Su ve Kanalizasyon Müdürü Necmi İnci de 1 Aralık 2014 tarihine kadar yapılandırma için müracaat etmeyen su borcu olan abonelerin bu tarihten sonra 2 dönem üst üste su faturalarını ödemedikleri takdirde sularının kesileceğini belirtti. Mağduriyet yaşamak istemeyen aboneleri bir an önce yapılandırma işlemleri için belediyeye davet etti.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek