Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 24 Ekim 2014, Cuma 09:11 tarihinde eklendi. 1328 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Konuk Ekipler Lüleburgaz’ı sevdi

Lüleburgaz Lisesi’nde 23 Ekim Perşembe günü konuk ekiplerle birlikte çeşitli etkinlikler düzenlenerek güzel bir gün geçirildi.
Konuk Ekipler Lüleburgaz’ı sevdi

“Farklılıklar Bizi Birleştirir” AB Projesi kapsamında Lüleburgaz’a gelen Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs ve Slovakya ekiplerinden öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile öğrenciler arasında birlik ve kaynaşmanın sağlanması amacıyla “Tolerance” isimli oyun oynandı. Oyun kapsamında bazı öğrenciler ellerinde Yunus Emre’nin 7 öğüdünün Türkçe ve Almanca yazıldığı pankartlarla Lüleburgaz’ın tarihi eserleri Sokollu Camii, Hamam ve Zindan Baba Türbesi’ne gittiler. Yerli ve yabancı öğrencilerden kurulan üç grup ta ellerindeki kağıtlarda yazılı görevleri para kullanmadan temin etmeye çalışıp üç noktadaki pankartları alıp okula en hızlı şekilde dönmek için yarıştılar. Daha sonra Projeye katılan ekipler hep birlikte Yunus Emre’nin 7 öğüdünün yazılı olduğu pankartları okulda bir araya getirip sergilediler.

Daha sonra konuk ekipler ve ev sahibi Türkiye adına Lise ekibi geleneksel kıyafet ve yöresel tatlarından oluşan stantlarını açıp öğrencilere ikram ettiler. Etkinliğin devamında öğlen saatlerinde konuk ekiplere lokma dökülüp ikram yapıldı. Türk Halk Dansı “Damat Halayı’nın konuklara öğretilmesi ile devam eden etkinliklerin sonunda veda töreni düzenlendi. Akşam ise Edirne Bayırı mevkiindeki bir restaurantta misafir ve ev sahibi öğretmen ve öğrencilerin katıldığı veda yemeği düzenlendi. Konuk ülke ekipleri bugün de İstanbul’da düzenlenecek bir gezi programının ardından ülkelerine dönecekler.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek