Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 24 Ekim 2014, Cuma 09:09 tarihinde eklendi. 914 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İşçileri gözetlemek Anayasa’ya aykırı

Şişe Cam Grubu’na bağlı Trakya Cam Fabrikası’nda önceki gün işveren tarafından “Genel Güvenlik ve İş Sağlığı” amacıyla kamera konulmak istendi.
İşçileri gözetlemek Anayasa’ya aykırı

 Kamera konulmasına tepki gösteren şişe cam işçileri sendika yöneticilerini fabrikaya çağırdı.

 

Kristal İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bilal Bildik ve  Kristal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Hüseyin Seren fabrikaya geldikten sonra işçilerle birlikte kameraları söktü.

 

Trakya  Cam’da işçileri gözetlemek için konuların insan haklarına ve Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Kristal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Hüseyin Seren, “Anayasal Hakkımızı korumak için hukuksal mücadelemizi yapacağız” dedi.

 

 

Amacın işçilerin üzerinde psikolojik bir baskı yaratmak olduğunu belirten Kristal İş Sendikası  Trakya Şube Başkanı Hüseyin Seren, dün gazetemize yaptığı açıklamada; “Bu kameralar Avrupa İnsan Hakları Bildirgesinin 8 maddesi olan özel hayatın ve aile hayatının dokunulmazlığı  ile   Anayasanın 20. maddesi olan aile hayatının dokunulmazlığı ve korunmasına yönelik maddelerine göre Avrupa İnsan Hakları Bildirgesi’ne Anayasa’ya aykırıdır.  İşçilerin kameralarla seyredilip onlara psikolojik baskı yapılması hoş karşılanamaz. İdareye de bu konuyu belirttik. Onlar da rahatsız olduğunuz kameralar varsa tespit ettiğinizi bize söyleyin dediler. Biz kendilerine söyledik. Sökemeyiz öyle bir yetkimiz yok dediler. İşçiyi rahatsız eden kameralardan birkaç tanesini sökmek isterken suç duyurusunda bulunulmuş biz de ifade verdik. Ancak biz haklarımızı hukuksal olarak arayacağız” dedi.

 

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek