HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 24 Ekim 2014, Cuma 09:09 tarihinde eklendi. 1617 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEK GIDA İş’in DANONE’de üyesi yok

DİSK Gıda İş Örgütlenme Uzmanı Cengiz Atlı, TEK Gıda İş Sendikası’nın Lüleburgaz DANONE’de üyesi olmadığını bu nedenle de yetki almaları ile ilgili çıkan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını söyledi.
TEK GIDA İş’in  DANONE’de üyesi yok

DANONE’de DİSK Gıda İş Sendikası’na üye 132 kişinin imza attığı açıklama şöyle; “Danone Tikveşli Lüleburgaz Fabrikada çalışan 140 işçinin 132’si DİSK/ Gıda İş Sendikasına üyedir. Sosyal medyada ve internet sitesinde Danone işçisine müjde " toplu sözleşmelerine kavuşacaklar" açıklamalarını yapan Tek Gıda İş Sendikasının Lüleburgaz Fabrikasında üyesi yoktur.Üyesi olmayan Tek Gıda İş kimin adına sözleşme yapacaktır. 24,10,2013’te başlayan yargı süreci işverenin feragatı ile 18,07,2014’te sonuçlanmış, kesinleşme şerhi 24,09,2014’te açıklanmıştır. Mahkeme sürecinden işçinin haberi Tek Gıda İş internet sitesinde 17,10,2014 saat 10:01 de yapılan açıklama ile olmuştur. Amacı  işçiyi korumak olduğunu söyleyen Tek Gıda İş Sendikasını kendi çıkarlarını düşünmeyip Danone Lüleburgaz fabrikasında çalışan işçilere destek vermeye davet ediyoruz ve kesinlikle Tek Gıda İş Sendikası ile çalışmak istemiyoruz. Danone Lüleburgaz işçileri olarak DİSK/ Gıda İş Sendikası ile sonuna kadar devam edeceğiz.”

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek