Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 23 Ekim 2014, Perşembe 09:19 tarihinde eklendi. 1021 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yeni T.C. kimlikleri dağıtıma başlanıyor

Aralık ayından itibaren dağıtılmaya başlanacak “Akıllı Kimlik Kartı”yla birlikte, 1976 yılından beri kullanımda olan mavi ve pembe nüfus cüzdanları geçerliliğini yitirecek. 3 yıl içerisinde tüm ülke genelinde dağıtılacak 1 GB’lik çipin de yer alacağı kimlik kartlarının vatandaşa maliyeti 18 lira olacak. Bugüne kadar 10 milyon adet basılan kartların bu yıl sonuna kadar 2 milyon kişiye verilmesi planlanıyor.
Yeni T.C. kimlikleri dağıtıma başlanıyor Türkiye, 1976 yılından bu yana kullandığı pembe ve mavi nüfus cüzdanlarına veda ediyor. Parmak, damar ve avuçiçi izi gibi tanımlayıcı özelliklerin bulunduğu, 1 GB’ye kadar veri depolanabilecek akıllı kimlik kartları, 3 yıl içerisinde tüm ülke genelinde dağıtılmış olacak. Vize istemeyen ülkelere girişlerde pasaport yerine de geçecek olan polikarbonlu, temaslı ve temassız çip içeren kartlar, gelişmiş güvenlik öğeleri barındırıyor. Vatandaşa maliyeti 18 lira olacak akıllı kimlik kartlarının kullanım süresi ise 10 yıl olarak öngörüldü. Bugüne kadar 10 milyon adet basılan kartların bu yılsonuna kadar 2 milyon kişiye verilmesi planlanıyor.

Hasan GÜNER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek