HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 22 Ekim 2014, Çarşamba 09:10 tarihinde eklendi. 1159 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cephanelik ilgi bekliyor

Lüleburgaz’da, Sultan 2.Abdülhamit Han döneminden kalma cephanelik ilgi bekliyor.
Cephanelik ilgi bekliyor

Lüleburgaz'da Osmanlı'dan günümüze kalan eserlerle ilgili çalışmalarıyla tanınan koleksiyoner Mustafa Gültekin, araştırmaları neticesinde cephanelik ile ilgili elde ettiği  bilgileri hakkında şu bilgileri verdi.

 "Taşköprü eski sanayi sitesi civarında şu anki Karayolları Bölge Şefliği sınırları içerisinde bulunan cephanelikle ilgili olarak Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki araştırmalarım sonucu bulduğum üç ayrı belgeye göre Lüleburgaz'da inşa edilen cephaneliğin temeli, padişahın cülusunun yirmi beşinci gününde 4 Ekim 1900 tarihinde (hicri 1318) atılmış. Binaya ait ikinci belge ise, Lüleburgaz'da inşa olunan topçu cephaneliğinin cülus-ı hümayun günü 23.08.1901 tarihinde açılışının yapılmasına karar verildiği şeklinde. Üçüncü belge ise tam açılısının yapıldığı,arşivlerdeki ifadesi ile" Lüleburgaz'da inşa edilen askeri cephaneliğin açılışı Edirne Vilayeti'nden bildirilmiştir. Tarih: 24.09.1901"

Lüleburgazda birçok kimsenin bilmediği bu tür eserlerin günyüzüne çıkartılması için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Mustafa Gültekin Lüleburgaz da tarih bilinci adına atılan adımların mutluluk verdiğini söyledi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek