Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 22 Ekim 2014, Çarşamba 09:08 tarihinde eklendi. 1414 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Danone İşçisi hakkını arıyor

DİSK Gıda İş Sendikası’nca 20 Ekim Pazartesi günü saat 17:00’de Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenlenip işçilere kulaklarını tıkayan Danone Fabrikası yönetimi protesto edildi.
Danone İşçisi hakkını arıyor

Danone Fabrikası önünde saat 16:00’da toplanan işçiler buradaki basın açıklamasının ardından yürüyüşle Kongre Meydanı’na geldiler. Davul zurna eşliğinde halaylar çekip oynayan işçiler haklarını aramak için geldikleri meydanda renkli görüntüler yaşanmasına neden oldular.

Burada yapılan basın açıklamasını Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Seyit Aslan okudu.

Basın açıklamasında şunlara yer verildi “Danone Tikveşli fabrikasında kadrolu ve taşeron olarak çalışan işçiler, daha iyi bir ücret ve çalışma koşulları için sendikamızda örgütlendi. Danone birçok ülkede üretim yapıyor. Üretimin yapıldığı her ülkede işçiler, Danone’de sendikalı ve Toplu İş Sözleşmeli olarak çalışıyor. Burudaki işçiler de Toplu İş Sözleşmeli ve sendikalı çalışmak istiyorlar. Danone kendi uluslararası sözleşmelerinde, insan haklarına saygılı, sendikal hak ve özgürlüklere karşı anlayışlı olarak ifade ediyor. Ancak nedense bu saygı ve anlayış burada geçerli değil. Fabrikada çalışan işçilerin büyük bölümü taşeron olarak çalışıyor. Kadrolu işçilerden daha az haklara sahipler, ücretler düşük ve sosyal haklar daha az veriliyor. Kadrolu işçiler ise diğer ülkelerdeki işçilerin aldığı ücretlerden daha az, sosyal haklar daha düşük. İşçiler bu duruma dur demek ve fabrikada örgütlü çalışmak, insanca bir ücret almak için sendikamızda örgütlendiler. Gıda-İş artık Danone işçilerinin evidir, yeridir, yurdudur. İşçilerin tüm sorunları sendikamızın sorunlarıdır. Danone Lüleburgaz fabrikasında çalışan işçilerle hazırladığımız TİS taslağını şirket yetkililerine gönderdik. Ne yanıt veren var ne de sorunun masada çözülmesi için bir yaklaşım var. Bu tutum bizi hedeflerimizden ve mücadelemizden alı koyamaz. İşçilerimizin Toplu İş Sözleşmeli olarak çalışmalarına kadar mücadelemiz birlikte omuz omuza sürecektir. İşverene 1 hafta süre veriyoruz. Eğer yine taleplerimize kulak asılmazsa belirtilen gün ve tarihte üretim gücümüzü kullanıp grev yapacağız. İşçilerimizin haklarını alıncaya dek mücadeleye devam edeceğiz. Hukukun arkasına sığınıp” sendikanın yetkisi yok” diyen işverene sesleniyorum. Yetki işçinindir” dendi.

Basın açıklamasında ayrıca sözde mücadele verdiğini belirten sendikalar da işçinin yanında mücadeleye çağırıldı.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek