HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 22 Ekim 2014, Çarşamba 09:06 tarihinde eklendi. 921 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜL TÖRENİNDE BULUŞTU.

Trakya bölgesinin önde gelen ve başarıya doymayan, her geçen yıl Pazar payını ve ticaretini artıran un sanayicisi firması Turun Gıda San.ve Tic.A.Ş. 2013 yılında da gücüne güç katarak bağlı olduğu İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri arasında 2013 Yılı "Bakliyat, Hububat, Baharat ve Değirmencilik Ürünleri İhracatı İkinciliğine layık görüldü.
İHRACAT LİDERLERİ  ÖDÜL TÖRENİNDE BULUŞTU.

Turun Gıda San.ve Tic.A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Hüsnü Beşer ikincilik ödülünü Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı .Mehmet Büyükekşi ve Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı .Zekeriya Mete’den almıştır.

Töreninin açılışında konuşan  Zekeriya Mete, 2013 yılının ticaret bakımından zor bir yıl olduğunu hatırlatarak, krizlerde dahi sektörün en önemli çıkış yolunun ihracat olduğunu söyledi.

 

Sektörün ihracat rakamları hakkında değerlendirmede bulunan Zekeriya Mete, 5 yıl önce yaklaşık 3.6 milyar dolar olan Hububat, bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün ihracatının yüzde 80 oranında bir artış ile bugün 6.5 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirtti.

İkincilik Ödülünü alan Turun Gıda San.ve Tic.A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Hüsnü Beşer, Sektörün tüm zorluklarına rağmen mücadele ettiklerini,ülkemize döviz kazandırmak için sektörün diğer oyuncularına göre daha fazla çalıştıklarını, buna rağmen aynı şartlarda rekabet edildiğini ihracatçının önünün açılması ve farkındalık olması gerektiğini belirtti.

Hüsnü Beşer; “ Trakya bölgesi için bu ödülü almış olmanın gururuyla bölgemiz için  istihdam yaratmaya, çiftçimizin mahsulünü en iyi şekilde değerlendirip dünya pazarına sunmaya ve ülkemize döviz kazandırmaya  devam edeceğiz” dedi.

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek