İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 18 Ekim 2014, Cumartesi 09:17 tarihinde eklendi. 1003 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KOHA uygulaması devri başlıyor

Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Metin Durgun, Lüleburgaz ilçe halk kütüphanesi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.
KOHA uygulaması devri başlıyor

Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Metin Durgun yaptığı açıklamada,  “Kütüphanemiz yeni bir oluşum içerisine giriyor. Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz projeler, kütüphane binasında yapılacak olan tadilat ve yenileme çalışmaları sebebiyle ileri tarihlere erteledik. Bu projelerden bazıları, öğrenim seviyesi düşük ve teknoloji kullanımına yatkın olmayan velilere temel internet kullanımı kursu, KOHA Kütüphane Otomasyon Sistemine geçiş. KOHA sistemine geçiş yaptığımıza tüm kütüphane üyelerimize üyelik kartı vereceğiz. Bu üyelik kartıyla eskiden oluşan tüm sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Her üye ihtiyacı olan kitabın kütüphanemizde mevcut olup olmadığını, eğer varsa kimde olduğunu ve hangi tarihte kütüphanede olacağını öğrenebilecek.” Dedi.

 

Lüleburgaz halkı 1 Ocak 2014 – 30 Haziran 2014 tarihleri arasında 18.000 kitap okudu. Bu rakam, yılda iki defa ölçümlenen kitap okuma sayısının 2014 yılının ilk altı ayının sonucunu yansıtıyor.

 

18.000 kitabın okuyucularının yaklaşık yüzde yetmişini kız öğrenci ve bayan okurlar oluşturuyor.

 

Kütüphanenin sürekli okuyucu kesimini ise KPSS ve ÖSYM sınavlarına hazırlananlar adaylar oluşturuyor. Bu kesime önem veren Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Metin Durgun; “Sınavlara hazırlanan kesim her gün burada olduğu için onlarla daha çok ilgilenme imkânı buluyoruz. Geçtiğimiz yıl memur ve üniversite öğrencisi adaylarına daha verimli çalışmaları için beş tane öğretmen görevlendirdik. Ayrıca bu adaylara temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar mutfağı kullanmalarına müsaade ediyoruz. Yoğun sınav stresinden kurtulan öğrenci ve memur adaylarına sınavın ardından küçük bir organizasyon düzenleyip moral aşılıyoruz.” Dedi.

 

Hasan GÜNER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek