Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 14 Ekim 2014, Salı 09:17 tarihinde eklendi. 826 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Organik gıdaya devlet desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca organik tarım desteklemeleri kapsamında meyve sebze üretim alanları için dekar başına 70 lira, tarla bitkileri üretim alanları için dekar başına 10 lira ödeme yapılacak.
Organik gıdaya devlet desteği

Organik Tarım Destekleme (OTD) Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ (NO: 2014/45) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik organik tarım yapan çiftçilerin birim alan üzerinden desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

OTD ödemesi, Organik Tarım Yönetmeliğine göre organik tarım yapan, Organik Tarım Bilgi Sisteminde (OTBİS) ve Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) 2014 ile 2015 üretim yılında kayıtlı olan ve OTD uygulamalarıyla ilgili belirtilen usul ve esaslara göre başvuru yapan çiftçilere yapılacak. OTBİS ve ÇKS'de 2015 üretim yılında kayıtlı olma şartı, kesin icmallerin alınış tarihi olan 15 Mayıs 2015 tarihinde kayıtlı çiftçileri kapsayacak.

OTD ödemesi, Organik Tarım Yönetmeliği'ne göre organik tarım yapılan, söz konusu iki sistemde 2014 ile 2015 üretim yılında kayıtlı aynı arazilere yapılacak. Meyve sebze üretim alanları için Geçiş süreci-2, Geçiş süreci-3 ve organik statüde yer alan ürünlere dekar başına 70 lira, tarla bitkileri üretim alanları için Geçiş süreci-2, Geçiş süreci-3 ve organik statüde yer alan ürünlere dekar başına 10 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Ödemeden faydalanmak isteyen çiftçiler, 12 Ocak-27 Mart 2015 tarihleri arasında mesai saati bitimine kadar OTD başvuru dilekçesiyle ÇKS'de kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine başvuracak. Çiftçilerin OTBİS ve ÇKS'de 2014 ile 2015 üretim yılında kaydı olması gerekecek. İl/ilçe müdürlükleri tarafından en geç 8 Nisan 2015 tarihine kadar OTD ödeme icmalleri oluşturulacak.

OTBİS ve ÇKS'de 2014 ile 2015 üretim yıllarında kayıtlı olmayan araziler, ÇKS'ye kaydı yapılmayan araziler, kamu arazileri üzerinde yapılan doğadan toplama alanları, kadastro geçmemiş birimlerde, tapu sicil müdürlüklerinden onaylı tapu zabıt kaydına sahip olmayan çayır vasıflı araziler bu uygulama kapsamına alınmayacak.

Hasan GÜNER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek