HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 09 Ekim 2014, Perşembe 09:21 tarihinde eklendi. 1650 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İlk dönüşüm gönüllü

Lüleburgaz’da ilk Kentsel Dönüşüm Kararı gönüllü bir şekilde kat sahiplerinden çıktı.
İlk dönüşüm gönüllü

Lüleburgaz’da Kurtuluş Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Nükhet Bakkal’ın bulunduğu apartman sahipleri müteahhitle anlaştıktan sonra bulundukları apartmanı kentsel dönüşüme sokma kararı aldı.

Kırklareli Çevre İl Müdürlüğü’ne müracaat eden kat sahiplerinin bu isteği olumlu olarak değerlendirildi.

İzin çıktıktan sonra apartmanda kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı.

Alınan bilgiye göre Lüleburgaz Belediyesi’nin Kent Dönüşüm kararı olmadığı ancak kat sahiplerinin kendi aralarında anlaşarak Kırklareli Çevre İl Müdürlüğü’ne müracaat ederek kentsel dönüşüm izni aldıkları öğrenildi.

Lüleburgaz’da ilk kentsel dönüşüme girme kararı alan apartmanda bulunan daire sahiplerinin müteahhitten 100 biner TL daire bedeli, bunun yanında 12 aylık kira yardımı ve taşınma yardımı aldığı belirtildi.

Kentsel dönüşümden yararlanan vatandaşların ev almak istediklerinde ise devlet bankalarından yıllık yüzde 8 faiz  (Aylık yüzde 0.65) imkanından yararlanacakları belirtildi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek