33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 01 Ekim 2014, Çarşamba 09:13 tarihinde eklendi. 981 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LİAD VE LETONYA ARASINDA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULUYOR

Letonya Rezekne Belediye Başkanı Aleksandrs Bartasevic, beraberindeki heyetle birlikte Lüleburgaz iş adamları derneği üyeleri ile LİAD Dernek binasında bir araya geldi.
LİAD VE LETONYA ARASINDA TİCARET KÖPRÜSÜ KURULUYOR

 İki heyet arasında gerçekleşen toplantıdan önemli işbirliği kararları çıktı.

Konuk belediye Başkanına ziyareti sırasında Başkan Yardımcıları Igor Sergejevs ile Aleksandrs Irisins, Dış İlişkiler Departmanı Müdürü Natalja Jupatova ve Kültür ve Turizm Departmanı Müdürü Maija Breke eşlik ederken LİAD adına Başkan Talat Yılmaz, Başkan vekili Ali Çukur, Genel sekreter Şadan Canaz ve 20 civarında üye iş adamı misafirleri karşıladı. Rezekne Belediye Başkanı Bartasevic, Lüleburgaz belediyesi davetiyle geldikleri Lüleburgaz’ı çok beğendiklerini belirterek kendilerine yapılan bu candan ve sıcak karşılama için teşekkür etti. Türkiye’de ilk defa bu kadar iş adamıyla bir araya geldiğini ifade eden Bartasevic ülke ekonomisi konusunda Liad üyelerine sunum yaptı. Yatırım fırsatlarından bahseden Bartasevic, bu ziyaret neticesinde Lüleburgazlı iş adamları ile ticaret alanında köprü kurmuş olduk dedi. Ülkesinin özellikle turizm ve tekstil konularında ticaret yapılabilecek öneme sahip olduğunu ifade eden Bartasevic, Türk iş adamlarını ülkesine davet etti. Türk iş adamlarını ülkesine davet eden Belediye başkanı “Bir yönetici olarak her türlü yardıma hazırım, özellikle Termal turizm konusunda çok cazip bir ülkeyiz bu konuda ciddi fırsatlar var şu anda, bu fırsatı değerlendirmenize yardımcı olacağım” dedi. 
Liad faaliyetlerinin de tanıtıldığı toplantıda konuşma yapan Liad başkanı Talat Yılmaz;” Misafir heyeti ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını, kendileri sayesinde Letonya hakkında dahada önemli bilgiler edindiğini söyledi. En yakın zamanda kendileri ile tekrar irtibata geçerek iki ülke arasında Ticari alanda köprü kurmak arzusunda olduğunu ifade eden Yılmaz ilk fırsatta Letonya’ya iş adamı araştırma heyeti düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Programda Liad üyesi iş adamları kendilerini tanıtarak sektörleri ile alakalı yatırım ve ticaret fırsatları konusunda bilgiler edindiler. Heyetler arasında kartvizit alışverişi ile sona eren programda Liad başkanı Letonya Rezekne Belediye Başkanı Aleksandrs Bartasevic’e günün anısına hediye takdim etti.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek