Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 30 Eylül 2014, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 2435 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de hararetli toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün 12.30-14.30 saatleri arasında parti binasında yapıldı.
CHP’de hararetli toplantı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaaddin Güncer’in yönettiği toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş,  İl Genel Meclis Üyeleri, Gürcan Kırım ve Yeşim Girgin ile parti üyeleri katıldı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Alaaddin Güncer, toplantıya başlamadan önce CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda bayramlaşmanın saat 13.30’da  yapılacağını söyledi.

Toplantı il sözü parti üyesi Özgür  Kaya aldı.  Ülkenin en büyük sıkıntısının AKP hükümeti olduğunu belirten Kaya; “2015 yılında yapılacak olan seçimler ülkemiz için çok önemli. CHP olarak bizlerde bu seçimlere çok güçlü ilçe ve il yönetimleri ile girmeliyiz. Mevcut  Lüleburgaz İlçe Yönetimi ve Kırklareli İl Yönetimi artık yedek üyelerle bu işi götürmeye çalışıyor.  CHP Lüleburgaz İlçe Yönetimi ile CHP Kırklareli İl Yönetimi’nin partimizin ve ülkemizin geleceğine katkı sağlamak açısından yönetim kurulu kararı olarak Olağanüstü Seçime gitmelerini gerekir” dedi.

Özgür Kaya’nın ardından söz alan parti üyesi İsmet Yetişkin’de yaptığı konuşmada; “Demokrasi, demokratik kurallara uymaktır.  CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu’nun Pazartesi toplantılarından genellikle ülke gündemi konuşuluyor. Ülke gündemini konuşmak yerine yerel gündemi ve yapmak istediğimiz projeleri konuşsak toplantı daha verimli olur. Bunun yanında artık parti içinde birbirimize sataşmayı bırakıp seçimler için çalışmaya başlamalıyız” dedi.

İsmet Yetişkin’in ardından söz alan Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’da yaptığı konuşmada CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda ülke gündemi üzerine yapılan konuşmaların partiye bir şey kazandırmadığını söyledi.

Bugün buğday fiyatının hala açıklanmadığını ayçiçeği üreticisinin de perişan durumda olduğunu belirten Altıntaş, “Çok yakında Trakya Birlik Seçimleri var.  Trakya Birlik Başkanı’nın kim olduğunu söylememe gerek yok.  Bunun yanında İl Genel Meclisi Üyelerimizi de daha fazla aramızda görmek istiyoruz” dedi.

 Altıntaş, “ Ahmetbey’de DSİ tarafından dere temizleme çalışmaları 30 Mart 2014 Pazar günü gece 21.00’e kadar sürdü. Ahmetbey’i CHP kazanınca bu çalışmalar durdu.  Yetkilileri aradım ödenek yok dediler. Nedense Ahmetbey’i CHP kazanınca ödenek birden bitti dediler.” Dedi.

Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’ın ardından Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi eski Başkanı Ramis Özeren söz aldı.

Geçtiğimiz hafta parti binasında yapılan konuşmalarda bazı kişiler tarafından CHP’nin suçlandığı için söz aldığını da belirten Ramis Özeren; “Kristal İş Sendikası’nın grev sürecinde bazı işçi arkadaşlarımız işten atıldı. Bu işçi arkadaşlarımız işsizlik maaşı bile aldı. Bu işçi arkadaşlarımıza bizim kurumumuz sahip çıkmadı. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul Milletvekilimiz  Süleyman Çelebi sahip çıktı. Bu arkadaşlarımız işe geri döndü. CHP işçilere yüzünü dönmeli diyenlere CHP daha ne yapsın. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na  ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’ye bu konuda çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ramis Özeren’in bu konuşması partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

Kristal İş Sendikası’nda çok yakında seçimlerin olacağını da belirten Ramis Özeren; “Birilerinin gerekirse  500 tane sözleşmeli işçi alırım Trakya Şubesi’ni kaybetmem dediğini duyuyoruz.  Üzülüyoruz” dedi.

Ramis Özeren’in ardından söz alan Turabi Kayan; “CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda kürsüyü  bire bir kavgalar için kullanmamalıyız.  Sendika içindeki mücadeleyi de partiye yansıtmamalıyız” dedi.

Turabi  Kayan kendisi Belediye Başkan adayı olduğu zaman ilçe yönetiminde ilçe başkanının yeniden seçildiğini belirterek “Özgür Kaya arkadaşımız dışarıdan ilçe başkanı olmak istedi. Şimdi de o yüzden seçim istiyor” dedi.

Turabi Kayan’ın ardından CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek söz aldı.

 Dibek yaptığı konuşmada; Parti Meclisi’nde yaptığı çalışmalardan, torba yasadan  bahsetti.  Yaklaşın 40 dakika konuşan Turgut Dibek’in konuşması nedeniyle bazı parti üyelerinin sıkıldığı görüldü.

Turgut Dibek’in konuşmasının ardından Pazartesi toplantına katılan CHP  Lüleburgaz İl Genel Meclis  Üyeleri  Yeşim Girgin ve Gürcan Kırım söz aldı.

Yeşim Girgin,  İl Genel Meclisi’nde Çeşitli İşler Komisyonu, Milli Eğitim Komisyonu ve Engelliler Komisyonu’nda çalıştığını belirterek yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Gürcan Kırım’da yaptığı konuşmada meralar üzerine değindi.  Gürcan Kırım, meralarla ilgili olarak AKP Kırklareli Milletvekili  Şenol Gürçan, TPAO’da gizli bir toplantı yapmış, meralar için yapılacak bir şey olmadığını söylemiş.  Muhtarlarda dinlemiş gitmiş. Ancak ben konu ile görüşmelerimi  yaptım. Meralar konusunda muhtarların itiraz hakkı var. Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde yasal yol gösterici bir toplantı yapılacak” dedi.

Gürcan Kırım, “Bize Lüleburgaz’a bağlı bir köy yolu ile ilgili konu geldi. Bu konu hakkında olumlu karar verseydik köylünün yolu tamamen yok olacaktı. Bu konu  hakkında red verdik. Bununla ilgili 50’ye yakın telefon aldım. Ancak bu konuda CHP’lilerin beni araması beni çok üzdü. Şişli  Belediyesi’nden, Tekirdağ’dan herkesin tanıdığı bir milletvekilinden bu konuda telefon aldım” dedi.

Gürcan Kırım’ın konuşması da bittikten sonra CHP Pazartesi toplantısı saat 14.30’da sona erdi.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Avukat Aladdin Güncer’de yaptığı konuşmada “Biz CHP Lüleburgaz İlçe Yönetimi olarak iki seçim geçirdik.  Başarılı olduk.  Bir seçi daha geçiririz başarılı oluruz Özgür Kaya arkadaşımız hiç merak etmesin” dedi. 

 

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek