Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 29 Eylül 2014, Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi. 1104 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şenlik, Bereketi İle Geldi

6. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği başladı.
Şenlik, Bereketi İle Geldi

Bu yıl 6. sı düzenlenen ve Kırklareli’nin önemli şenlikleri arasında yerini alan Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği Cuma günü saat 17:00’da ki kortej yürüyüşü ile başladı.

Şenliklere, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar,Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Vilayet Meydanı’ndaki kortej yağmur altında yürüyüşüne başladı. Kortej daha sonra Papazın Evi’ndeki  ‘’Doğanın Sarı Gelini Ayçiçeği’’ sergisi açılışını yaptı.

YAYLA PARKI AÇILDI…

Şenlikler kapsamında Yayla Parkı’nın da açılışını yapıldı.

Burada bir konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şenliğin önemine vurgu yaptı.

Kesimoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi’’ Trakya'da sonbaharın gelişi demek; tarım işlerinin bitmesi, ürünün hasat edilip ambarlarda yerini alması, kışlıkların hazırlanması ve bağ bozumu demektir. Baharın gelişini, doğanın uyanışını coşku ile kutlayan yöre halkımız, hasat mevsiminde emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu da yaşar.

Bu derin köklerimizden beslenen sonbahar kutlamalarına renk katmak için Belediyemiz ve Kent Konseyimiz olarak  "Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği"nin bu yıl 6. sını düzenliyoruz.  ‘’Üzüm kenti" diye anılan Kırklareli’miz de yıllar geçtikçe kimlik kazanan şenliğimiz bu yılda, ismine yakışır bir şekilde kutlanacaktır.  Bu programımızı hazırlarken Kırklareli'nin tarımdan beslenen dokusu ve kentin sosyo ekonomik kimliği ile örtüşen bir program olmasına dikkat ettik. Kırklarelimiz,100 yıl öncesine dayanan bağcılık alanında dünyaca ünlü bir kent olma özelliğini taşıması dolayısıyla biz bu şenliğimize çok önem veriyoruz. Son yıllarda üreticilerimiz, bağcılıktan ziyade buğday ve ayçiçeği ekimlerine önem vermeye başladılar. Şunu da gözlemliyor ve izliyoruz. Bağcılık alanında gelişmeler var. Bağcılığı sürdürmek isteyen vatandaşlarımızda var. Biz bu konuda bağcılığı canlandırmak adına elimizden gelen desteği vermeye hazırız.

Vatandaşlarımızın ve üreticilerimizin bu şenliğe sahip çıkmaları gerekiyor. Onlar sahiplendikçe bu şenliğimiz daha da büyüyecektir’’dedi.

YAYLA MAHALLESİ KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK…

Yayla Mahallesi’ni Kırklareli’nin kültür merkezi yapmayı istediklerinin altını çizen Kesimoğlu’’ Başkanlık görevime geldiğimden bu yana Yayla Mahallesini Kırklareli’nin cazibe merkezi yapacağımı ifade ediyorum. Burası, Kırklareli kültürünün merkezi haline gelecektir. Bu konuda da çalışmalarımıza başladık. Trakya Kalkınma Ajansı ile ortak bir çalışma yaparak Yayla Meydanı ve Yayla Parkı düzenlemesine başladık. Yayla Parkımızın çevresinde bulunan eski Yunan, Bulgar ve Türk evlerinin aslına uygun restore etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün parkımızın açılışını hep birlikte yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bunun yanı sıra bu meydan bir Kent Müzesi’ de kazandıracağız. Onun içinde Trakya Kalkınma Ajansı ile gerekli protokolleri imzaladık. Bu Müzemizi de hep birlikte yine coşkulu bir şekilde açacağız ve kentimize kazandıracağız’’ ifadelerini kullandı.

Böyle bir şenliği kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kesimoğlu sözlerini şöyle tamamladı ‘’ Son olarak böyle bir kutlamanın içinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.  6. "Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği"nin adına yakışır şekilde şenlik içerisinde geçmesini diliyor, bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum’’

Kesimoğlu’nun ardından Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’te bir konuşma yaparak şenliğin önem,ne vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Yayla Parkı’nın açılış kurdelesi kesildi ve ardından vatandaşlara üzüm ikram edildi.

KESİMOĞLU, STANTLARI TEK TEK GEZDİ…

Açılışın ardından Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, şenlik kapsamında stant açan esnafları tek tek gezerek ürünlerini de inceledi.

 

 

FARUK YILMAZ VE FARUK DEMİR  ŞARKILARI İLE GECEYE DAMGA VURDU…

Şenlikler kapsamında saat 20:30’da Faruk Yılmaz ve Faruk Demir Rektörlük Kültür Merkezi’nde bir konser verdi.

Yılmaz ve Demir söyledikleri şarkılar ile Kültür Merkezi’ni dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu sahneye davet eden Yılmaz, Kesimoğlu ile birlikte bir şarkıda seslendirdiler.

‘’Üflediler Söndüm’’ şarkısını seslendiren Kesimoğlu, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Program ayrıca Tek Rumeli Tv’den de canlı olarak yayınlandı.

YABANCI GRUPLAR COŞKUYU ARTTIRDI…

Program kapsamında Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen halk oyunları grupları sergiledikleri gösteriler ile salonda coşkuyu zirveye ulaştırdılar.

Birbirinden renkli gösteriler ile Kırklareli halkını hem eğlendirdiler hem oynattılar.

Yabancı grupların yanı sıra Kırklareli Belediyesi Halk oyunu grubu da izleyenlerden tam not aldı.

 Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek