Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 23 Eylül 2014, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 1207 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pazartesi toplantısında eleştiri

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Lüleburgaz İlçe Teşkilatı’nca parti binasında düzenlenen haftalık olağan Pazartesi toplantısında konuşan İlçe Başkanı Alaattin Güncer, Kongre sonrası değişen tüzük maddeleri hakkında partililere bilgi verdi.
Pazartesi toplantısında eleştiri

Tüzükte üç maddenin değiştiğini belirten Güncer “Üyelik başvuruları hakkında 8. Maddede değişikliğe gidilmiştir. Eskiden üye kaydı ilçelerin yetkisindeyken bu yetki illere de verilmiştir. İnternet yoluyla yapılacak üyelik başvuruları ise ilçe teşkilatlarına bildirilecektir. Bir diğer değişiklik ise partiden üye silmelerde yapılmıştır. Başka bir partiye başvuru yapan, aday olan veya başka parti için çalışmalara katılan üyelerin üyelikleri disiplin kuruluna sevk edilmeksizin silinecektir. Sandıkta partiye hiç oy çıkmaması halinde sandık çevresindeki tüm üyelerin üyelikleri de disipline sevk edilmeksizin silinecektir. İlçe Yönetim Kurullarında boşalan yerler yedeklerce doldurulur. Bir diğer madde ise aday belirleme süreci ile ilgilidir. Yeni maddeye göre aday belirlemede eyilim yoklamasına karar verilecek yerleri Merkez belirleyecektir” dedi.

“CHP giderek AKP’ye benziyor”

Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş ve az sayıda partilinin katıldıkları toplantıda söz alan Kristal-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Serbülent Avcı,  CHP’nin giderek hükümet partisine benzemeye başladığını ve Genel merkezin tüm yetkileri elinde toplamaya çalıştığını söyledi. Toplantılara katılımın da giderek azaldığını belirten Avcı “ İlçe Başkanlığınca bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eleştirilerin ise parti içinde doğruların bulunmasına katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.

“Kristal İş Üyesi olduğum için onur duyuyorum”

Kristal İş Sendikasınca imzalanan sözleşmeye de değinen Avcı “Kristal İş Sendikası normal şartlarda bir sözleşme imzalamamıştır. Asgari ücrete 30-40 TL zam yapılırken cam işçisi 250 TL zam almıştır. Sözleşmeyi imzalayan Genel Başkanımızı ve sendikamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bazılarının dediği gibi sonuna kadar gidilseydi ne olurdu? Bence bundan iyi olmayacağı kesin. Yüksek Hakem Heyetine gidilecekti ve zaten 8 kişilik heyetin 6’sı hükümetten oluşuyor” dedi.

“Valiye teşekkür borçluyuz”

Çevre dostu Hakan Dedeoğlu ise yaptığı konuşmasında Ergene’deki kirliliğin kansere yol açtığını açıkladığı için görevden alınan doktora sahip çıkarak “ Aslında Valiye teşekkür borçluyuz. Doktor hanımı görevden alarak Ergene sorununun gündeme gelmesini sağladı. Daha sonra baktı ki pabuç pahalı geri adım attı ve doktoru tekrar görevine iade etti. Arkadaşlar Ergene sorunu Hakan’ın Mehmet’in sorunu değil hepimizin sorunudur. Yalnızca Trakya Üniversitesinde 17 bin kanser hastası var. Bölgemizde 100 bin kanserli hastamız olduğu söylenmektedir. Bu arada Ergene’yi temizlemek için 1500 -2 bin fabrikanın atıklarını Marmara Denizinin derinliklerine atmak için çalışmalar yapılıyor. Ergene’ye temizleyelim derken Marmara Denizi’ni de bitirecekler. Burada yapılması gereken şey Trakya’daki 3 Üniversite, 3 Vali ile buluşmalı ve konu hakkında yapılması gerekenler masaya yatırılmalıdır” dedi.

“Meraları bekleyenler pusuda”

Köy meralarına da değinen Dedeoğlu “ AKP yasa gereği köy meralarını 49 yıllığına kiraya vermeye hazırlanıyor. AKP Milletvekili diyor ki “Muhtarlık ıslah çalışması yaparsa mera köyün olur” diyerek tavrını gösteriyor. Soruyorum hangi köy bu ıslah çalışmalarını yapabilir? Zaten meraları bekleyen birileri hazırda bekliyor. 49 yıllığına bu meralar kiralanırsa iş bitecek. 2B’lerde de 700 bin dönüm arazimiz uçup gitti” dedi.

Toplantının sonunda söz alan çevre gönüllüsü Sahir Uçar da 27 Eylül Cumartesi günü saat 14:00’te Lüleburgaz İmam Hatip Lisesi Salonu’nda enerji konulu bir seminer düzenleyeceklerini belirterek tüm partilileri seminere davet etti. Uçar “Enerjinin etkin kullanımı %100 Yenilenebilir Enerji ve Biyoenerji konularının ele alınacağı seminere konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Enerji Ana Bilim Dalı Başkanı Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği Türkiye Başkanı Türkiye Çevre Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar katılacak.

Günümüzün en önemli olgularından biri haline gelen yenilenebilir enerji hakkında önemli bilgilerin sunulacağı önemli seminere tüm Lüleburgaz halkı davetlidir” dedi.

Gökhan KAN

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek