Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 20 Eylül 2014, Cumartesi 09:23 tarihinde eklendi. 2572 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TRAKYA KALKINMA AJANSI’NDAN 5 YILDA 65 MİLYON TL DESTEK

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Turhan Altınel, yatırımcılara 5 yılda 65 milyon TL destekte bulunduklarını belirtti.
TRAKYA KALKINMA AJANSI’NDAN 5 YILDA 65 MİLYON TL DESTEK

Trakya Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Birinci Kalkınma Kurulu Toplantısı Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in ardından TRAKYAKA’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Kalkınma Kurulu Başkanı Turhan Altınel, ajansın yatırımcılara 2009 yılından bu yana 65 milyon Tl destek verdiğini belirtti.


Ajansın kurulduğundan bu yana çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Kalkınma Kurulu Başkanı Altınel, "Çalışmalarımızın bazıları bölge tarafından gün yüzünde devam ettiği için bazıları ise bölge halkı tarafından bilinmiyor. Özellikle ajansımızın verdiği mali destekler bölge yatırımcısı tarafından pek fazla bilinmiyor. İstanbul civarından gelen yatırımcılar destek alma ve ajansın katkılarından yararlanma olarak daha aktif durumdalar. Ajansın kurulduğu günden yani 2009 yılından bu yana 65 milyon TL hibe desteğinde bulunduk. Desteklerimiz bölgedeki çarpan etkisi ile hesaplandığı zaman bunun iki katı bir rakama dönüşüyor. Bu rakamlar çalışmalarımızla artarak devam edecek" dedi.

TUNCA NEHRİ'NE GONDOL PROJESİ
Yatırımların bölge turizmine destek vermek amacıyla da kullanıldığını belirten Kalkınma Kurulu Başkanı Altınel, "Bu yılki bütçemiz 12 milyon TL olarak belirlendi. 12 milyon TL olan bütçemizi hibe desteği olarak kullandığımız gibi Edirne’ye turizmin gelişmesine yönelik çalışmalar kapsamında 4 milyon 750 bin TL’lik bir projemiz var. Bu proje ile Tunca Nehri üzerinde gondol kurarak turizmin gelişmesine katkı sağlayacağız. Bölgemizde Ajansımız turizm, enerji, çiftçi araştırmaları, lojistik yatırımlar gibi bir çok alanda yatırım sağlamakta. Ajansımızın kaynakları internet ortamında ve kitapçıklar halinde yatırımcılara sunulmakta. Bölgeye ait enerji veri tabanı ve lojistik alanlar gibi şuana kadar hiçbir kaynakta yer alamayan araştırmalar Ajans dokümanlarıyla yatırımcılara sunulmaktadır. Yatırımcılar Kalkınma Ajansı’na geldiği zaman yatırım yapmak istediği sektörlerle ilgili her türlü veriyi yazılı ve dijital ortamlarda bulabilir. 2014-2023 Bölge Master Planı Kalkınma Bankasında onay sürecinde bulunuyor. İnşallah onaylanması ile bölgenin tüm güncel verilerinin ortaya koyacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

2014 Yılı Birinci Kalkınma Kurulu Toplantısı, Ajans faaliyetlerinin sunumu, motivasyon söyleşisi, kalkınma önerileri söyleşisi ile devam ederken, toplantıya Marmara Ereğlisi Kaymakamı Adil Karataş, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ertan ve kurul üyeleri katıldı. İHA 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek