Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 20 Eylül 2014, Cumartesi 09:15 tarihinde eklendi. 1163 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Balkan Rumeli Türkleri Federasyonu’ndan oy çağrısı

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu, 19 Eylül Cuma günü Kırklareli’nde hizmet veren Bilgiç Hotel’de gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.
Balkan Rumeli Türkleri Federasyonu’ndan oy çağrısı

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Lüleburgaz Bal Göç Trakya Başkanı Nedim Dönmez, Balkan Türkleri Göçmenleri Dayanışma Derneği Kırklareli Başkanı Hasan Büyükateş ve basın mensuplarının katıldıkları kahvaltı sonrasında konuşan Genel Başkan Hacıoğlu, kamuoyunu Balkanlarla ilgili hususlarda daha sağlıklı bilgilendirmek, elde edilen bilgileri yetkin ve etkin bir sivil toplum örgütü olarak basın organlarınla paylaşmak için kahvaltılı bir toplantı düzenlediklerini söyledi.

İki hususta bilgilendirme yapacaklarını belirten Başkan Hacıoğlu “Öncelikle Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu’nun genel olarak tanıtımını yapacağız ve ardından Bulgaristan’da 5 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan Genel seçimler hakkında bilgiler vereceğiz.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu’nun amacı Balkanlar’daki barışın tesisidir     

Bildiğiniz üzere bir süredir Edirne Balkan Türkleri Federasyonu’nun Genel Başkanlığı’nı sürdürmekteydim. Görevim devam ederken 31 Mayıs 2014 tarihinde Bursa’da gerçekleştirilen Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu’nun Olağan Genel Kurulu’nda delege arkadaşlarımızın oyları neticesinde Konfederasyon Genel Başkanı seçildim. Trakyalı biri olarak Genel Başkanlığa seçilmem de Trakyalı Derneklerimizin gücünü göstermesi açısından ayrıca önemlidir.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu, 19 Temmuz 2005 tarihinde 17 ilde, 4 Federasyon ve 18 derneğin katılımı ile Bursa’da kurulmuştur. Zaman içinde olgunlaşıp büyüyen BRTK, bugün 36 ilde 9 federasyon ve 143 derneği içine alan Türkiye’de Balkan göçmenlerinin en geniş katılımlı örgütlenmesi durumundadır. Konfederasyonumuz Balkan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadıkları illerimizin çoğunda örgütlü duruma gelmiştir. Konfederasyonumuzun amacı tüzüğümüzde yazıldığı gibi ülkemizin ve Türk Milletinin menfaatleri doğrultusunda faaliyet göstermek, görev sahamız olan Balkanlar’da hoşgörü, barış, kardeşlik duygularının esas alınarak ilişkilerin tesis edilmesi, Balkanlar’da amaçlarımız doğrultusunda faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarıyla diyalogların geliştirilmesi ve soydaşlarımızın ve göçmenlerimizin sorun, istek ve taleplerinin kamuoyu gündemine taşınması gibi hususlar önceliklidir.

Özetle, balkanlardaki halklar arasında barış ve hoşgörünün ışığı altında, Konfederasyonumuz Balkan Türkleri konusunda taraftır” dedi.

Bulgaristan’da 5 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilecek erken genel seçimler hakkında da bilgiler veren Hacıoğlu “Seçimlerin olaysız, adaletli ve sulh içinde başarılı bir şekilde geçmesi temel dileğimizdir. Malumunuz, Türkiye’de yüzbinlerce Bulgaristan vatandaşı yaşamaktadır. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de ülkemizdeki Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanması için sandıklar açılacaktır. Bu bağlamda, türkiye genelinde 126 sandık açılırken, bu sandıklar doğrudan Konfederasyonumuz görev sahasında bulunan iller (Bursa, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Trakya Bölgesi vb..) kapsamaktadır. Trakya Bölgesinde ise 24 sandık açılması öngörülürken bunların 5 tanesi Kırklareli’nde (Merkez, Lüleburgaz, Sakızköy, Babaeski ve Büyükkarıştıran) kurulacaktır.

 

Altın oy gümüş oy

Bulgaristan vatandaşlığına sahip ve oy kullanma hakkına haiz olan hemşerilerimizin 5 Ekim 2014 Pazar günü sorumlu vatandaşlar olarak sandık başına giderek oylarını mutlaka kullanmaları çok önemlidir. Bu, Bulgaristan’a vatandaşlık bağı ile bağlı olan hemşerilerimizin anayasal bir hakkı iken; aynı zamanda Bulgaristan Türklerine karşı da görevidir. Hatta imkanı olan hemşerilerimizin Bulgaristan’a giderek sandıkta oy kullanmaları ayrıca bir önem taşımaktadır. Çünkü Türkiye’de kullanılan oylar ülke geneline dağıtılarak oyların Bulgaristan Türklerine katkısı eritilmektedir. Dolayısı ile Bulgaristan’a gidip oy kullanan vatandaşlarımız doğrudan bulundukları şehrin, bölgenin milletvekillerine oy verecekler ve daha etkili olacaklardır. Yani Türkiye’de kullanılacak oy gümüş iken Bulgaristan’daki altın oy olacaktır.

Oy verecek soydaşlarımızın Bulgaristan Türklerinin birlik ve beraberliklerini göz önünde bulundurarak, bölünmelere mahal vermeksizin, Bulgaristan Parlamentosu’nda mevcuttan daha da güçlü bir şekilde temsil edilmelerini sağlamaları noktasında demokratik tercihlerini yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Zira atılacak her oy Bulgaristan Türklerinin geleceğine yapılacak yatırımdır. Bu duygularla seçimlerin genelde Bulgaristan özelde ise Bulgaristan Türkleri için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi dışında hiçbir partinin Balkan Türkleri için çalışmaları olmadığını da ekleyen Hacıoğlu, Balkan Türklerinin sorunlarının devam ettiğini Davutoğlu’nun Başbakan oluşu ile birlikte Balkanlarda da bir hareket yaşanmaya başladığını belirtti.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek