Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 18 Eylül 2014, Perşembe 09:15 tarihinde eklendi. 907 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pirinçte kanser uyarısı yapan doktor görevden alındı:

Öncelikle Ergene Havzası’ndaki sorunun ciddiyetini hatırlatan doktorumuzu dürüstlüğünden ve cesaretinden dolayı kutluyorum. Sayın Valinin karşı hamlesi ise oldukça düşündürücü. Kamu görevlisinin sorumluluğu sorunların takipçi olmaktır, sorunları takip edenleri sindirmeye çalışmak değil. Maalesef yıllardır Trakya’nın sorunları noktasında kamuoyu oluşumu engelleniyor. Bilim insanlarımızın uyarılarına rağmen sorunlar örtbas edilmek isteniyor. Trakya’da bulunan üç üniversitemizin bir araya gelerek ortak akıl oluşturamaması dahi oldukça düşündürücü.
Pirinçte kanser uyarısı yapan doktor görevden alındı:

Konuyla ilgili olarak daha 1999 yılında TEMA Vakfı bünyesinde Ergene Nehri’nin doğduğu noktadan başlayarak, Lüleburgaz'ın Ovacık Köyü’ne kadar noter ve basın kuruluşları huzurunda 13 noktadan alınan toprak ve su numunesinin İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yapılan analizler sonucunda nehir suyunun son derece kirli (hatta kirlinin ötesinde kötü durumda) olduğu kanıtlanmış ve bu durum basınla paylaşılmıştır. 

Daha sonra TEMA Vakfı olarak; 1995 yılında, Lüleburgaz’ın içinden geçen deremizden noter eşliğinde 3 noktadan aldığımız su numunelerini İstanbul Teknik Üniversitesi’ne gönderdik. Sonuç yine ciddiye alınmadı.

Yetkililer yine benzer tepkilerle sorumluluktan kaçtıklarını sandılar. Ancak her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Sorumluluk sahibi ciddi yöneticiler olmadıkça sağlıklı bir çevrede yaşamak mümkün değildir. 

"DOKTORLAR, BİLİM İNSANLARI DEĞİL ERGENE’Yİ KİRLETENLER VE GÖZ YUMANLAR YARGILANSIN" diyor Ergene Platformu. Lütfen kulak verin.

 

 

Hakan DEDEOĞLU-LÜLEBURGAZ 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek