HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 17 Eylül 2014, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 1710 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

4. Heykel Sempozyumu başladı

Lüleburgaz Belediyesi’nce düzenlenen 4. Uluslararası Heykel Sempozyumu 15 Eylül Pazartesi günü belediye binası önünde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.
4. Heykel Sempozyumu başladı

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Emin Halebak bu yıl bronz heykel sempozyumu yapmaya karar verdiklerini ve ortaya çıkacak eserleri şehrin değişik noktalarına koyup kente değer katmak istediklerini belirtti.

 Sempozyumun yapılmasına katkı ve katılım sağlayan Mimar Sinan Üniversitesi Rektörlüğü ve Heykel Bölümü’ne de teşekkür eden Halebak “Savaşların olmadığı insanların kesilmeyip heykellerin yapıldığı, müzik ve sanatla kültürel değerlerin yükseldiği bir dünya istiyoruz. Lüleburgaz halkı kültür ve sanata değer veren bir kenttir. Bugün burada Heykel Sempozyumumuzun açılışı için toplandı. Trakya Oda Orkestramızın güzel müziği eşliğinde açılışımızı yapıyoruz. Kentimizi güzelleştirmenin başkalarının değil kendi elimizde olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız” dedi.

Konuşmanın ardından sempozyuma katılan Romanya’dan Bogdan Adrian Lefter, Türkiye’den Can Yoldaş, Güney Kore’den Choe So Dong ve Kim Won Geun, Çek Cumhuriyeti’nden Marie Seberova, Sırbistan’dan Nedim Hadziehmetoviç, Bulgaristan’dan Pencho Dobrev ve Gürcistan’dan Valeri Jikia ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Vedat Somay da yaptığı konuşmasında böylesine güzel bir sempozyumu organize edip sanata ve kültüre değer veren Lüleburgaz Belediyesi ve Başkan Halebak’a teşekkür etti. Somay “Uluslararası düzeyde ülkemizde ikincisi yapılan heykel sempozyumunun Lüleburgaz’da yapılması da göstermektedir ki burası tarih kültür ve sanata değer veren bir kenttir. Bizlere bu fırsatı sağlayan Belediye Başkanı Emin Halebak’a teşekkürlerimizi sunarız. İnşallah sempozyum boyunca güzel eserler yapıp Lüleburgaz halkına emanet edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Trakya Oda Orkestrası’nın müzikleri eşliğinde ikram yapılarak açılış sona erdi.

 

Gökhan KAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek