Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 17 Eylül 2014, Çarşamba 09:20 tarihinde eklendi. 1114 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muhtarlar meraları milletvekiliyle görüştü

Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şubesi Dernek Başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu ve köy muhtarları AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ile Pazartesi günü meraları konuştu.
Muhtarlar meraları milletvekiliyle görüştü

 Dernek Başkanı Nuri Yavuz İşçioğlu, dernek binasında yapılan toplantıda Lüleburgaz'daki meraların köylüye zor yettiğini ve bu bakımdan buradaki meraların kiralanmaması gerektiğini söyledi. Köylerdeki meraların kiralanmaması için Gürşan’dan destek beklediklerini ifade eden İşçioğlu, “Meralar kiralanırsa köylü çok zor durumda kalır. Onun için buraların kiralanmaması gerekiyor. Bunun için Sayın Milletvekilimizden destek bekliyoruz” dedi.

 

Trakya'da tarım ve hayvancılığın çok önemli olduğunu belirten Gürşan, Avrupa'da hayvancılıkta kar elde edilmesi için sürekli maliyetlerin düşürülmesine çalışıldığını söyledi.

 

Avrupa’da hayvancılığın artık meralarda yapılmaya başladığını belirten Gürşan, “Oralarda meralar hayvanlar için ıslah ediliyor. Ama ne yazık ki bizde meralar çok kötü durumda. Bazı köylerde meralar tarlaya dönüştürülmüş durumda. Bunun önüne geçmek ve meraların verimini artırmak için köylerimizdeki meraların ıslah edilmesi için çalışma başlatıldı. Bunun içinde mera kanununda meraların ıslah edilmesi için kanun değişikliği yapıldı. Meraların ıslah edilmesi içinde buraları kiralama yoluna gidilecek. Bu kiralamada ilk önce hak muhtarlıklara verilecek. Eğer muhtarlıklar alamazsa da burayı alan çiftlik sahibi belli miktarda köylüye yardım yapacak. Amacımız kötü durumdaki meraları ıslah etmektir. Ayrıca bir köyde eğer köylünün hayvanı çoksa orada zaten meraların kiralanması söz konusu olamaz" dedi.

 

Daha sonra söz alan muhtarlar meraların kiralanması durumunda köylü ve çiftçinin göçe zorlanacağını ve meraların kiralanmamasını istediler.

Yılmaz ORUÇ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek