Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 16 Eylül 2014, Salı 09:19 tarihinde eklendi. 1099 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eğitim İş yeni eğitim öğretim yılını kutladı

Eğitim İş Lüleburgaz Temsilciliği Başkanı Vedat Köprülü okulların açılışı nedeni ile yayınladığı yazılı açıklama ile yeni eğitim öğretim yılını kutladı.
Eğitim İş yeni eğitim öğretim yılını kutladı

Köprülü açıklamasında “Sevgili öğretmenler, öğrenciler, veliler,

Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. “Aylarca yatıyorlar” diye eleştirilen öğretmenler olarak, yaklaşık iki aylık bir dinlenme ardından yine okullarımıza döndük. Öğrencilerimizi ve derslerimizi gerçekten çok özledik.

 

Askerleri, doktorları, polisleri, hâkimleri, savcıları itibarsızlaştırma yolunda büyük ilerleme(!) kaydeden devlet büyüklerimiz, yıllardır aynı politikayı öğretmenler için de uygulamaktaydı. Her yıl okulumuza döndüğümüzde, ilginç sürprizlerle karşılaşıyorduk. Örneğin geçen yıl liselerde: sınıf geçme notlarının değiştirilmesi, sınav yönetmeliğinin değiştirilmesi, devamsızlık yönetmeliğinin değiştirilmesi, performans mucizesi(!) vs. ile karşılaşmıştık. Yönetmelik değişiklikleri o kadar sık yapılıyordu ki, okula gittiğimiz her gün, “Bugün neler değişti?”diye sorar olmuştuk.

TEOG yerleştirmeleri sürecinde göz göre göre yapılan yanlışlar sonucunda çok sayıda öğrenci belki de hiç gitmek istemeyeceği bir lise türüne otomatik olarak yerleştirilmiştir. 40 bin öğrenci zorunlu olarak imam hatiplere, 94 bin öğrenci meslek liselerine, binlerce öğrenci evlerinden çok uzaktaki okullara kaydedilmiştir. Bakanlık her ne kadar bu öğrenciler için nakil hakkı tanımış olsa da nakiller tıkanmış, okulların açılmasına sayılı günler kala yüz binlerce öğrencinin pazartesi sabahı hangi liseye gideceği hala belli olmamıştır. Başka okul açılmaması nedeniyle zorunlu olarak İHL’ye gitmek zorunda kalacaklardır.

 

Bu yıl geldiğimizde ilk olarak “9. Sınıf İntibak Programı” gibi yüzyılın buluşu diyebileceğimiz bir uygulamayla karşılaştık. İlkokulların birinci sınıf öğrencileri için uygulanabilecek bu çalışmanın, lise birler için de düşünülmesi gerçekten takdire şâyân!

 

Öğretmenler tatildeyken gerçekleştirilen idareci değerlendirmeleri de ayrı bir konu… Nedense bazı sendikalara mensup hiçbir idareci yeterli puanı alamazken, bazı sendikalara mensup idareciler rahatça yeterli puan alabilmiş görünüyor. Elbette bu sadece bir tesadüf(!)

 

Apar topar çıkarılan torba yasa ile beklenen gerçekleşti ve öğretmenlere rotasyon uygulaması getirildi. Eskiden tecrübesi artan öğretmenlere büyük saygı gösterilir, hatta belli bir süre sonunda nöbet görevi bile verilmezdi. Şimdi saygıyı bırak, bir de cezalandırma uygulanacak herhalde. Bu haksız uygulama için velilerimizden bakanlığa itiraz etmelerini bekliyoruz.

 

Yine önümüzdeki günlerde yapılacak öğretmen atamalarına bakıldığında, din kültürü ve ahlak bilgisi branşında dikkat çekici rakamlar göze çarpıyor. Tabii ki bunu da anlayışla karşılıyoruz. Bu kadar idareci görevden alınmışken, bu okulları kim yönetecek?

 

Olumsuz örnekler artırılabilir; ancak yeni eğitim-öğretim yılının açılış coşkusunu karamsarlığa dönüştürmeye gerek yok. Eğitimciler olarak bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırma görevi yine bizimdir. Bizler umutsuz olma hakkına sahip değiliz. Atamız: “Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” diyerek rotamızı çizmiştir. Sanatçılardan ve bilim insanlarından aldığımız ışığı öğrencilerimize aktaracağız. Biliyoruz ki yakın bir gelecekte ülkemizi onlar yönetecek.

 

Haydi eğitimciler! Umutsuzluk yok! Yılgınlık yok! Karamsarlık yok! Aydınlık var! Yükselme var! Çalışkanlık var!

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm eğitim çalışanlarının ve öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor; yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize ve ulusumuza güzellikler getirmesini diliyoruz” dedi.   

Gökhan KAN     

                                                                                                                     

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek