HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 15 Eylül 2014, Pazartesi 09:16 tarihinde eklendi. 1797 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da çocuk dostu şehir olacak

IKEA ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin finansal desteği ile UNICEF Türkiye Ofisi tarafından uygulanacak olan “Çocuk Dostu Şehirler” projesi Lüleburgaz’da da uygulanacak.
Lüleburgaz’da çocuk dostu şehir olacak

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Lüleburgaz’ında “Çocuk Dostu Şehirler” projesine dahil olduğunu ifade etti.

 

Özkan şunları söyledi: “Çocukların ihtiyaçlarına yönelik politikalar ve programlar tasarlamak ve bu süreci denetlemek amacıyla farklı kentsel alanlardaki çocukların ihtiyaçlarını belirlemek; Çocukların oyun ve gelişim haklarına erişimlerini sağlamak amacıyla kentsel alanlarda çocuk dostu mekânlar yaratmak projenin amaçlarını oluşturmaktadır. Proje, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) tarafından 2014 ve 2015 yıllarında yürütülecektir. Projenin ulusal koordinasyonunda İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölgesel Teşkilatı ve Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi yer almaktadır. İzmir-Bornova, Adana- Yüreğir, Giresun, Ankara-Mamak, Kırklareli-Lüleburgaz, Şanlıurfa-Eyyübe ve Bitlis Projenin yürütüleceği kentler arasındadır.  Projenin toplam bütçesi iki sene için 1.000.000 liradır. Mali kaynak IKEA ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından sağlanmaktadır. Bu bütçenin yarısı belediyelerin çocuk dostu politika ve program geliştirmeleri için kapasite artırımın da, diğer yarısı ise çocuk dostu alan –bu alan ihtiyaca göre çocuk parkı, çocuk merkezi, çocuk kütüphanesi vb. alanlar olabilir- yaratılması için mal alımında kullanılacaktır. UNICEF’ten belediyelere hibe sağlanmayacaktır. Belediye ile birlikte karar verilen çocuk dostu alan için gerekli malzemeler UNICEF tarafından satın alınarak belediyenin işaret ettiği mekana gönderilecektir. Çocuk Dostu Şehirler Projesi Genç Kolaylaştırıcılar Eğitimi 22-23 Ekim 2014 tarihlerinde Lüleburgaz Belediyesi’nde gerçekleştirilecektir.  Vatandaşlarımız proje hakkında aşağıdaki linklerden detaylı bilgiler alınabilirler” dedi.

 

Genç Kolaylaştırıcılar Eğitimi Başvuru Formu: https://docs.google.com/forms/d/lRtUcfd7tQRYadUO63P51UuyeF8mQTje3FQLFNYE5e0/viewform?sid&c=0&w=1&token

Proje hakkında genel bilgilendirme: http://unicef.org.tr/sayfa.aspx?id=64

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek