Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 15 Eylül 2014, Pazartesi 09:13 tarihinde eklendi. 871 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atatürk Poster krizi Ulusal Basın’da

Kırklareli’de yaşanan Atatürk Posteri krizini Cuma günü Posta Gazetesi manşet yaparken kriz ulusal anlamda yayın yapan gazetelerde de yayınlandı.
Atatürk Poster krizi Ulusal Basın’da

Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın Vali Konağı'nı karşıdan gören sokağa Atatürk posteri asmak için pano yapmak istemesi üzerine başlayan kriz geçtiğimiz hafta  yeniden alevlendi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri aynı noktaya pano yapmak için bugün yine caddeye gelince, bu kez polis ekiplerince stant açılarak sahte para, dolandırıcılık suçlarına karşı hazırlanan broşür, çocuklar için ise balon dağıtıldı.

 Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu, çalışmalarının hukuksuz olarak engellendiğini belirterek, valilik hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

 

Kırklareli İstasyon Caddesi'nde belediyenin Vali Konağı önünde Atatürk posterinin asılacağı bir pano yapma girişimi, geçen Ağustos ayında'güvenlik' gerekçesiyle emniyet tarafından durdurulmuştu.

 Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 12 Ağustos'ta başlayan krizde iki gün oturma eylemi yapılmasının ardından pano krizinin çözüldüğünü açıklanıştı.

 Pano yapımını engellemek için alana bırakılan polis aracı bugüne kadar kaldırılmazken, kriz geçtiğimiz hafta  belediye işçilerinin yeniden caddeye gelmesiyle yeniden alevlendi.

POLİS BU KEZ DE STANT AÇTI

Panoyu tamamlamak için caddeye gelen Kırklareli Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, polis aracının halen pano temelinin üzerine durduğunu görmesi üzerine hemen yanına beton atmak istedi.

Ancak polis ekipleri bu kez de stant açarak vatandaşlara sahte para, dolandırıcılık suçlarına karşı hazırlanan broşürleri ve ilköğretim haftası nedeniyle de caddeden geçen çocuklara balon dağıttı.

 Pano çalışmasının yeniden engellendiğini öğrenerek İstasyon Caddesi’ne gelen Kırklareli Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Engin Duraker ile görüştü.

Kesimoğlu, çalışmalarının engellendiğini öne sürerken, Duraker ise okulların açılmasına kısa bir süre kala vatandaşları bilgilendirmek için stant açtıklarını söyledi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu, valilik ve polis ekiplerinin çalışmalarını hukuksuz olarak engellediğini belirterek şunları söyledi: “Her biriniz hakkında suç duyurusunda bulunacağım, çünkü kanunsuz bir emrin görevini yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Ben Kırklareli Belediye Başkanı olarak halkıma hizmet düşüncesi ile Atatürk fotoğraflarını ve standını buraya koymak istiyorum. Siz kanunsuz emrin gereğini yerine getirerek benim görevlerimi engelliyorsunuz. Tutanak tutun, savcılığa suç duyusunda bulunacağız. Avukatlara talimatı verdim. Valilik Basın Müdürlüğü tarafından açıklanan yazıda 'belediye başkanı halktan gizli dükkan yapacak birilerine rant sağlayacak' cümlesini tutanağa ekleyip tazminat davası da açıyorum. Bizzat Vali hakkında tazminat davası açıyorum. Beni itham ediyor. İkincisi Savcılığa kendim hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bir ay önce burada bir çalışma yapmak istedik ve durdurulduk. Eğer ben kanunsuz iş yapıyorsam kanun da benim hakkımda işlem yapsın."

İŞÇİLER BEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Cumartesi günü pano yapmak için İstasyon Caddesi’ne gelen Belediye Fen İşleri Müdürlüğü işçileriyle, polis ekiplerinin bekleyişi sürerken  Kırklareli Valiliği’ de  konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Haber Merkezi

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek