33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 13 Eylül 2014, Cumartesi 09:48 tarihinde eklendi. 1791 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Çetintaş Lüleburgaz FM’deydi

Kristal İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, 11 Eylül Perşembe günü saat 18:00’de Lüleburgaz FM’in canlı yayın konuğu olup imzalanan sözleşme hakkında bilgiler verdi.
Başkan Çetintaş Lüleburgaz FM’deydi

Lüleburgaz FM’in sahibi ve program sunucusu Alaattin Erdal ile canlı yayına katılan Başkan Çetintaş, Türkiye şartlarında iyi bir sözleşmeye imza attıklarını ve mutlu olduklarını ifade etti.

Çetintaş “Cam İşverenleri Sendikası ile Kristal İş Sendikası arasında anlaşma sağlanamaması nedeniyle  5 bin 800 işçi 10 fabrikada aynı saatte 20 Haziran Cuma günü grev başlatılmıştı. Bakanlar Kurulu kararı ile ertelenen grev sonucunda yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi ve 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi Şişecam’a ait (Trakya Cam, Trakya Mersin, Trakya Yenişehir, Trakya Otocam, Cam Elyaf, Paşabahçe Eskişehir, Paşabahçe Mersin, Paşabahçe Kırklareli, Anadolu Cam Mersin ve Anadolu Cam Yenişehir) 10 cam fabrikasında 5800 cam işçisini kapsıyor.

 

Bilindiği gibi 24. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşma sağlanamaması üzerine  20 Haziran 2014 günü greve çıkmıştık. Grevimiz 8. gününde anti demokratik bir biçimde erteleme adı altında AKP hükümetince yasaklanmış ve grev hakkımız elimizden alınmıştı. Danıştay’a yapmış olduğumuz başvurumuz reddedilmiş ve tekrar greve çıkma olanağımız ortadan kaldırılmıştı.

60 günlük erteleme süresinin dolması nedeniyle ya Yüksek Hakem Kurulu’na başvurmak ya da işverenle anlaşmaya varmak dışında yasal olarak bir başka seçenek kalmadı. Bu aşamada işverenle yapılan görüşmede alınan son teklif 65 yıllık Kristal İş Sendikası tarihinde ilk kez referanduma gidilerek üyelerimizin oyuna sunuldu.

Referandumda üyelerimizin bir bölümü oy kullanmadığı ve evet ile hayır oylarının baş başa olduğu görülmüştür. Bu durumda sözleşmeyle ilgili karar verme sorumluluğunun yönetim kurulumuzda olduğu değerlendirilmiştir. Sözleşmenin Yüksek Hakem Kurulu’na gitmesinin özellikle idari düzenleyici maddelerde yol açabileceği olumsuzluklar dikkate alınarak bu yolun riskli olduğu sonucuna varılmıştır. Öte yandan Yüksek Hakem Kurulu’nun parasal hükümler açısından da gelinen düzeyin altında kalabileceği değerlendirilmiştir. Tüm bu nedenlerle işverenden teklifini revize etmesi istenmiştir. Yapılan son görüşmede referandum aşamasında verilen teklifte bazı iyileştirmeler sağlanmıştır. Gelinen nokta itibariyle yönetim kurlumuz toplu iş sözleşmesini imzalamayı uygun bulmuştur. 3 yıllık imzaladığımız sözleşmemiz Türkiye şartlarında iyi bir sözleşmedir” dedi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek