HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 08 Eylül 2014, Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi. 1861 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Köyleri sel vurdu

Trakya’da etkili olan yağmur nedeniyle birçok yerde sel baskınları oldu. Lüleburgaz'ın Kırıkköy, Hamidabat ve Çeşmekolu köylerinde de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle onlarca evi su bastı.
Köyleri sel vurdu

Cuma günü Kırıkköy, Hamidabat ve Çeşmekolu köylerinde yağan şiddetli yağmur dereleri taşırdı evleri su içinde bıraktı. Diğer taraftan 20 kilometre uzakta olmasına rağmen Lüleburgaz’da ise yağmurun az yağması vatandaşları hayret içinde bıraktı.

 

Kırıkköy Köyü Muhtar Azası Erkan Yıldız, yaptığı açıklamada yağan yağmurlar nedeniyle köydeki evlerde maddi hasar oluştuğunu söyledi.

Yağmur sularından dolayı evlerine giremediklerini belirten Yıldız, "Bir vatandaşımızın 30 tavuğu yağmur sularından dolayı telef oldu. Normal günlerde deremiz akmazken şuan çok şiddetli bir şekilde akıyor. Ayrıca yağmur sularının evlere dolmasının nedeni de arıtma tesisinin yapılmamasından kaynaklanıyor. Kırıkköy belediye iken belediye başkanımız arıtma tesisi yapmak için çalışma başlattı ve bu çalışmayı yarım bırakmasından dolayı yağmur sularının dereye akması zorlaştı. Şuanda çok mağdur durumdayız" diye konuştu.

 

Onur Gergin, adlı vatandaşta evinde maddi hasar oluştuğunu söyledi. Ayrıca dere kenarına konan arı kovanları da sele kapıldı.


Öte yandan, Lüleburgaz'a bağlı Hamidabat ve Çeşmekolu köylerinde de yağan şiddetli yağmur nedeniyle çok sayıda evi su bastı ve köprüleri uçurdu.

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek