Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 02 Eylül 2014, Salı 09:14 tarihinde eklendi. 2804 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Havuzdan su içen kuşlar ölmeye başladı

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yapılan yayalaştırma çalışmaları kapsamında belediye yanında bulunan otoparkın yerine de yeni meydan düzenlemesi yapılmıştı.
Havuzdan su içen kuşlar ölmeye başladı

Meydan düzenlemesi yapılan bölgeye konulan süs havuzu da meydana ayrı bir güzellik katmıştı.

Süs havuzu yaz sıcağında en fazla güvercinlerin, sokak köpekleri ve kedilerin imdadına yetişti.

Sıcakta bunalan hayvanlar buradan su içerek serinlemeye başladı. Meydan da zaman zaman da çocuklar sulara girip serinliyordu.

Hafta sonunda yaşanan bir olay ise vatandaşları ürküttü. Belediye yanında bulunan havuzdan su içen güvercinler su içmelerinin ardından tek tek ölmeye başladı.

Burada bulunan bazı esnaf ise geçtiğimiz hafta buraya boşaltılan suya çamaşır suyu katıldığını gördüklerini iddia etti.

Buraya yapılan konulan süs havuzunun bir çok sokak hayvanın yardımına yetiştiğini belirten Vatandaşlar “Burada yaşanan güvercin ölümleri bizleri korkuttu. Bazı arkadaşlarımız geçtiğimiz hafta buraya konulan suya hijyen amaçlı çamaşır suyu katıldığını gördüklerini söylediler. Biz buna inanmak istemiyoruz ama eğer böyleyse durum vahim.  Buradan başta güvercinler olmak üzere bir türlü barınağa yerleştirilemeyen köpekler ve kediler su içiyor. Çocuklar oynuyor.  İnşallah böyle bir şey yoktur” dediler.

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan da “Biz süs havuzundaki suyu sadece mikroplara karşı dezenfekte ediyoruz. Bu rutin bir ilaçlamadır. Bu dezenfekte ile kuşların ölmesi mümkün değildir. Her gün yüzlerce kuş burada gelip su içiyor. Öyle olsaydı onlarda ölürdü. Ölümlerin bizle alakası yok” dedi.

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek