Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 02 Eylül 2014, Salı 09:14 tarihinde eklendi. 1384 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Balkan Türkleri Kartal’da toplandı

Balkan Türkleri İstanbul Kartal’da düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantı BAL GÖÇ Trakya Lüleburgaz Şube Başkanı Nedim Dönmez’de katıldı.
Balkan Türkleri Kartal’da toplandı

Bir daha ki toplantının Akdeniz Balkan Türkleri   Federasyonu’nun oranizasyonu ile Adana’da yapılmasına karar verildi.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK)  Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde İstanbul Kartal Büyükada’da yapıldı.

Toplantıya Genel Kurulu Üyeleri olan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu,  BAL GÖÇ Trakya Lüleburgaz Şube Başkanı Nedim Dönmez,  Mükremin Duygun, Zihni Çalışkan,  Yüksel Özkan,  Şaban Koludra,  Konfederaston Basın Sözcüsü  İzzet Altuntaş, Besim Boncuk,  Sabri Mutlu,  Naci Kıral,  Olcay Özgön, Necat Yılmaz,  Süleyman Pehlivanoğlu,   Vahap Savaşan,  Tevfik Keskin, Recep Deniz, Ali Sert, Mümin Şentürk, Rıfat Yağcı,  Burhanettin Çalışkan, Selçuk Kurtsatar, Atalay Özer ve İbrahim Dönertaş  katıldı.

Toplantı sonunda yapılan açıklamada “İstanbul Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde  yapılan genel kurulda aşağıdaki kararlar alındı. Rumeli Balkan  Türkleri Konfederasyonu’muzun çalışma sahası Yunanistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk,  Karadağ, Sırbistan, Moldova, Romanya, Macaristan ve Bulgaristan ülkelerinde yaşayan Türk ve Müslümanlardır.  Bu ülkelerde faaliyet gösteren STK (Sivil Toplum Kuruluşları)’larla irtibata geçilerek, işbirliği alanlarının arttırılmasına ve bu kuruluşların desteklenmesine, konu ile ilgili olarak  Başkanlık Divanı e Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sorumlu kılınmıştır.  Bulgaristan Cumhuriyeti’nde 5 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Parlamento seçimleri ile ilgili Türkiye’de bulunan seçmenlerin rahat oy kullanabilmesi için Bulgaristan’a Cumhuriyeti Dışişleri  Bakanlığı mensupları ile bu bölgedeki yerel yöneticilerle erekli görüşmelerin yapılmasına karar verilmiştir.  Yönetim Kurulu Toplantımızın ardından İstanbul ve  çevre illerdeki Balkan ve Rumeli kökenli  dernek yöneticileri ile birlikte kahvaltılı değerlendirmeler  yapılmıştır.  Bu kahvaltı sonrası ortak dilek ve temenniler olarak çalışmaların  bütünleştirilmesi, var olan tecrübelerin paylaşılması için  daha sık bir araya gelinmesi dilenmiştir.

Gerek gece yemeğimize ve gerekse kahvaltılı toplantımıza bizzat katılarak bizleri onurlandıran  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altonok Öz ve eşleri hanımefendiye sonsuz teşekkür ederiz.  Raumeli Balkan Türkleri Konfederasyon Yönetim  Kurulumuzun bir sonraki toplantısının 18-19  Ekim 2014 tarihlerinde Akdeniz Balkan Türkleri  Federasyonu’nun ev sahipliğinde  Adana’da yapılmasına karar verilmiştir” denildi.  

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek