Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 01 Eylül 2014, Pazartesi 09:10 tarihinde eklendi. 1258 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92.Yıldönümü Lüleburgaz’da coşkuyla kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Lüleburgaz Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, 65 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başlayan törende, daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92.Yıldönümü Lüleburgaz’da coşkuyla kutlandı.

 

Lüleburgaz Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, 65 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başlayan törende, daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

 

Programa Kırklareli eski Vali Yardımcısı ve Lüleburgaz Kaymakam Vekili Mehmet Erhan Türker, 65 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun, Belediye Başkanı Emin Halebak, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Süzer,  Emniyet Müdürü Ali Koca, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

 

Çelenk töreninden sonra Türker, makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Hükümet Konağı önünde kutlama törenine devam edildi

 

Burada günün anlam ve önemi üzerine konuşma yapan Piyade Fatih İnce, “Bugün, yüce Türk Milletinin ve kahraman Türk ordusunun el ele ve gönül birliği içinde kazandığı, ulusumuzun, her sayfası şanla ve şerefle dolu mazisinde çok önemli bir yere sahip olan yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nın kesin sonucunun alındığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yılını kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı en zor şartlarda, her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, aziz Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun şahlanışı ile dönemin en güçlü devletlerine ve onlara uşaklık edenlere karşı kazanılan bir zaferdir” şeklinde konuştu.

 

Kurtuluş Savaşında canlarını feda eden şehitleri rahmetle andıklarını ve gazilere de şükranlarını sunduklarını ifade eden İnce, “Eşsiz Komutan Atatürk tarafından her aşaması dahiyane bir şekilde planlanmış ve yönetilmiş olan ve sonuçlandırılmış bu zafer Türk ulusunun, özgürlük ve bağımsızlık düşüncesini ölümsüzleştiren, Türk ordusunun gücünü, komutan ve askerlerin yiğitlik ve cesaretini kanıtlayan büyük bir destan olmuştur” diye konuştu.

“Türk ulusunun namus ve şerefini, vatanın bütünlüğünü korumak için seve seve can vermeye hazırız. Bize emanet edilen bu cennet vatanı sonsuza dek koruyacak ve Türk bayrağını sonsuza kadar dalgalandıracağız” diyen İnce, “Sözlerimi dönemin gazetecisi Fatih Rıfkı Atay’ın değerlendirmeleri ile bitirmek istiyorum. Fatih Rıfkı diyor ki: ‘Bugün bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu batının pençesinden, vicdanımızı ve düşüncemizi doğunun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak, hepsini ve her şeyi 30 Ağustos Zaferine borçluyuz. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, hepimize kutlu olsun” dedi.

 

 

Tören kapsamında şiirler okunduktan halk oyunları gösterileri yapıldı. 65 Mekanize Piyade Tugay Komutanlığının dosta düşmana askerin gücünün sergilendiği resmigeçit töreniyle tören son buldu.

Yılmaz ORUÇ

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek