Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 29 Ağustos 2014, Cuma 09:44 tarihinde eklendi. 927 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Halebak, müdürlerle külliye kontrolünde

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Pazartesi günü açılışı yapılacak olan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamam için belediye müdürleri ile açılış hakkında toplantı yaptı.
Halebak, müdürlerle külliye kontrolünde

Halebak, müdürlerle beraber meclis salonu olarak kullanılacak olan hamamı gezerek açılışta yapılması gereken detayları konuştu. 453 yıllık tarihi eserin restorasyonunun yapılarak Lüleburgaz halkına kazandırıldığını belirten Halebak, açılışında iyi yapılması için çalıştıklarını söyledi.

 

Lüleburgaz Belediyesi ile Bulgaristan’ın Lubimets Belediyesi arasında IPA Programı kapsamında gerçekleştirilen “Kültürel ve Tarihsel Mirasın Korunması Projesi kapsamında külliyenin hamamı restore edildi. Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamam 2 milyon 395 bin 240 liraya restore edildi.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamamın açılışı Pazartesi günü saat 18:00’de yapılacak.

Yılmaz ORUÇ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek