HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 28 Ağustos 2014, Perşembe 17:41 tarihinde eklendi. 868 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Genel-İş’ten işten atılan işçilere destek

DİSK Genel –İş Sendikası Trakya Şubesi, İpsala Belediyesi’nde işten atılan dört işçiye destek vermek amacıyla yürüyüş ve ardından basın açıklaması düzenledi.
Genel-İş’ten işten atılan işçilere destek

Gerçekleştirilen basın açıklamasında İşçilerin kanunsuz olarak işten atıldıkları belirtildi ve işlerine geri iade edilmeleri istendi.

Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen’in okuduğu basın açıklamasında “Değerli emekçiler, sevgili emek dostları;

Bugün 30 Mart 2014 Yerel seçimlerinin ardından İpsala Belediyemizdeki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. DİSK/Genel-İş Sendikası olarak İpsala Belediyesinde uzun yıllardır örgütlü bulunmaktayız. Bu örgütlülük kapsamında Genel-İş Sendikası olarak İpsala belediyemizde pek çok defa Toplu-İş Sözleşmesi imzaladık, her türlü sorunu birlikte göğüsledik, birlikte çözdük. Biz İpsala Belediyesi işçileri olarak ilçemize hizmet etmekten her zaman için gurur duyduk. Yıllardır yazın sıcağında, kışın kar, yağmur ve fırtınasında bu ilçenin çöpünü biz topladık, yolunu biz yaptık, suyunu biz akıttık, kanalizasyonunu biz tamir ettik, yangınlarına biz müdahale ettik.

Ancak bugün için geldiğimiz noktada bütün bu hizmetlerimiz göz ardı edilerek belediye başkanı tarafından belediye kaynaklarını tüketen, asalak, işe yaramaz insanlar olarak gösteriliyoruz. Her türlü hukuki, insani ve vicdani duygudan uzak bir biçimde dört arkadaşımızın iş akitlerinin fesih edilmek istendiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu işçilerimize gönderilen noter tebligatlarında hiçbir mazeret gösterilmemiştir. Oysa biz DİSK/Genel-İş Sendikası olarak Belediye Başkanına seçildiği günden bu yana her türlü sorununu ve sıkıntısını bizimle paylaşabileceğini sendika olarak var olan sıkıntıların çözümü noktasında işbirliği yapabileceğimizi söyledik. Ancak bugün belediye başkanının sorun çözmeden anladığının insanları işten atmak olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Belediye başkanı şunu bilmelidir ki insanların çalışma hakkı anayasal bir haktır ve engellenemez. İnsanların bu haklarının elinden alınması ne insan haklarıyla ne vicdanla ne de hukukla izah edilebilir. Hiçbir gerekçe göstermeden işçileri işten atmakla belediye başkanı İpsala’daki huzuru ve barışı bozmuştur. Belediye Başkanı Mehmet KERMAN çok fazla personelim var mazeretine sığınmamalıdır. Çünkü ilçe olan İpsala’daki kadrolu işçi sayımız sadece on yedi kişidir.

Değerli arkadaşlar; seçildiği günden bu yana belediye personeli ile arasına duvar ören belediye başkanı, ilk iş olarak memur personelin Toplu sözleşmesini iptal etmiş ve işçi ücretlerinin yüksek olduğundan ve personel fazlalığından şikayet etmeye başlamıştır. Ancak belediye başkanı 2.700 TL ücret alan ve şoför olarak çalışan sendikalı dört işçiyi işten atma yolunu seçerken 2.350 TL ücretle kendine makam şoförü işe almıştır. Yine pek çok sayıda taşeron işçinin de işine son vermekten çekinmemiştir.

Personel fazlalığından şikayet eden Belediye başkanı halen İpsala’daki çöp toplama hizmetlerini özel bir firma aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Oysa çöp toplama hizmetlerini belediye bünyesine alabilecek ve elindeki onlarca işçisini buralarda istihdam edebilecekken sendika üyesi işçileri işten atarak, onların işini aşını elinden alarak İpsala tarihinde hiç gerçekleşmemiş bir uygulamanın altına imza atmıştır.

Sevgili emekçiler, emek dostları; elbetteki Mehmet KERMAN; 12 yıla yakın bir süredir iktidarda bulunan ve sermayenin istekleri doğrultusunda özelleştirmeci ve taşeronlaştırmacı politikalar izleyen, buna yönelik onlarca kanun çıkaran AKP’nin bir belediye başkanı olarak benzer politikaları sürdürmek istemektedir. Ancak şu unutmamalıdır ki devleti soyanları görmezden gelen, namuslu ve emeği ile çalışan bu insanları işinden, ekmeğinden eden bu politikalar İpsala halkı tarafından kabul görmeyecek ve en şiddetli tepkiyi alacaktır.

 

Dostlar; buradan DİSK/Genel-İş sendikası olarak İpsala Belediye Başkanına bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, İpsala’da kavga istemiyorsanız, İpsala’da huzur istiyorsanız çok geç olmadan 4 adet işçimizin iş aktinin feshine dair almış olduğunuz bu hukuksuz, insani ve vicdani değerlerden uzak kararınızı geri çekiniz. Geçmişte İpsala Belediyesinde yaşanan ve hukuka yansıyan bu tür davalar sonucunda belediyenin yaklaşık olarak 1milyon 400 bin TL tazminat ödemek zorunda bırakıldığını unutmayınız. Biz sorunlarınızın, sıkıntılarınızın çözümü noktasında görüşmeye ve işbirliği yapmaya hazırız. Aksi halde İpsala’da doğacak olumsuzlukların müsebbibi biz değil siz olacaksınız” denildi.

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek