33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 28 Ağustos 2014, Perşembe 09:21 tarihinde eklendi. 1019 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Külliye Pazartesi açılıyor

Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında 2 milyon 395 bin 240 liraya mal olan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamamın açılışı Pazartesi günü yapılacak.
Külliye Pazartesi açılıyor

Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında 2 milyon 395 bin 240 liraya mal olan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamamın çalışı Pazartesi günü yapılacak.

 

Mimar Sinan tarafından Lüleburgaz'da 453 yıl önce inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamam Lüleburgaz Belediyesi tarafından restore edildi.

Lüleburgaz Belediyesi ile Bulgaristan’ın Lubimets Belediyesi arasında IPA Programı kapsamında gerçekleştirilen “Kültürel ve Tarihsel Mirasın Korunması Projesi kapsamında külliyenin hamamı restore edildi.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki hamamın açılışının Pazartesi günü saat 18:00’de yapılacağını belirten Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, 8 yıllık bir çalışma sonunda hamamın restore edilerek meclis salonuna dönüştürüldüğünü söyledi.

Hamamın artık bundan sonra meclis salonu olarak kullanılacağını belirten Özkan, tarihi bir yeri daha Lüleburgaz halkına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Yılmaz ORUÇ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek