33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 22 Ağustos 2014, Cuma 09:15 tarihinde eklendi. 1049 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Esnaf ne yapacağını şaşırdı

Son zamanların en sıcak günlerini geçirdiğimiz bu Ağustos’ta sıcak havaların etkisi hemen hemen her alanda kendini göstermeye devam ediyor. Sıcak havaların olumsuz etkisi pazar esnafını kara kara düşündürüyor. Esnaf pazarda satışa sundukları malların ellerinde kalmasından dolayı ve Pazar yeri kiralarının yüksek olmasından dolayı oldukça şikâyetçi.
Esnaf ne yapacağını şaşırdı

Hürfikir Gazetesi olarak  Lüleburgaz Kapalı Pazar Yeri esnafı ile pazarın genel durumu ve esnafın sorunları ile ilgili söyleşi yaptık;

Müşterinin ucuz mal istediğini ancak toptancılardan kendilerinin de ürünleri ucuza almadıklarını belirten Güler Palasoğlu;”Hala eski fiyatlarla satış yapıyoruz.  Kadınlara hitap eden ürünler sattığımız için bayan eleman çalıştırmak zorunda kalan patronum satışların azlığı yüzünden aylık maaşımı zar zor veriyor. Bazı haftalar boş boş tezgah başında oturuyoruz. Sıcaklar yüzünden pazara müşteri de gelmiyor. Zaten satışlar az. Bu yaz çok kötü geçiyor” dedi.

Geçen yıl satışların daha iyi olduğunu her sene satışların git gide düştüğünü belirten Hüseyin Meriç; “ Pazar yeri paramızı zor çıkarıyoruz satışlar o denli az. İki aydır borçluyum. Düzgün satış olmayınca ne kar edebiliyoruz ne de borçları kapatabiliyoruz.  Tezgahı açmasan da para ödüyorsun. Açsan satış yok! Her türlü zarardayız. Perşembe günleri ise hiç müşteri olmuyor.” Dedi.

Diğer Pazar satışlarından kazandıkları paralar ile Pazar yeri kirasını ödediğini belirten Eyüp Kaya; Satışlardan hiç memnun değiliz. Esnaf kan ağlıyor.  Zaten Pazar eski canlılığını kaybetti. Dışarıdan esnaf gelmediği için çeşitlilik sağlanamıyor. Pazartesi pazarları Perşembe’ye göre biraz daha hareketli Perşembe günleri ne satış var ne müşteri.  ”  Dedi.

Eski açık pazarın daha verimli olduğunu söyleyen Semih Gökçek; “ Eski pazara göre masraflar neredeyse 10 kat arttı. İş derseniz zaten yok. Yaz olunca Pazar kalabalık cıvıl cıvıl olurdu. Bu yıl hiç yaz tadında değil. Satış yapamıyoruz. Belediyeden destek yok. Biz esnaflar üvey evlat muamelesi görüyoruz. Beş altı yıldır son demlerdeyiz.” Dedi.

Pazar yerine servis kaldırılması gerektiğini belirten Erhan Yorulmaz; Pınarhisar’da bile Pazar yeri için özel servisler kullanılıyor. Bu uygulama Lüleburgaz’da da yapılmalı. Müşteri artık uzak olduğu için pazarı değil de marketleri mağazaları tercih ediyor. Esnaf elindeki malın bile parasını ödeyemiyor” dedi.

Eskiden satışa sundukları tüm ürünlerin tükendiğini söyleyen Murat Öven; Satışlar çok durgun yıldan yıla daha da kötüye gidiyor. Eskiden bir haftada bir araba mal satıyorduk. Şimdi olduğu gibi tezgahı geri topluyoruz.  Pazar yeri kiraları ise neredeyse bir dükkan fiyatını geçiyor” dedi.

Gözde KOCAAY

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek