Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 21 Ağustos 2014, Perşembe 09:14 tarihinde eklendi. 1336 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çeltikli sergisine uluslararası açılış

Türkiye’nin tanınmış fotoğraf sanatçıları arasında yer alan Özcan Çeltikli’nin “Sokullu Külliyesi" fotoğraf sergisi açılışı büyük ilgi gördü.
Çeltikli sergisine uluslararası açılış

Çeltikli’nin sergi açılışını Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lubimets Belediye Başkanı Anastas Anastasov ve Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkkel yaptı.

Özcan Çeltikli’nin sergisi, Lüleburgaz Belediyesi tarafından Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin hamam kısmında yaptığı restorasyon çalışması sırasında çektiği fotoğraflardan oluştu.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Özcan Çeltikli'nin başarılı bir fotoğraf sanatçısı olduğunu ve sergilerini beğenerek ziyaret ettiğini söyledi.

Sergide 2 yıl boyunca hamamda yapılan restorasyon çalışmalarının anlatıldığını belirten Halebak, “ Bu iki yıl zarfında yapılan çalışmalar Çeltikli tarafından kare kare görüntülendi. Bu sergi aslında bizim bu hamamı nerden nereye getirdiğimizin bir kanıtıdır. Ben kendisine bu sergiyi açtığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Serginin siyah beyaz olarak 50 kareden oluştuğunu belirten Çeltikli de, “Lüleburgaz Belediyesi’nin yapmış olduğu bu tarihsel yapının tekrar hayata döndürülmesi konusunda benim de görsel olarak bir katkım olmasını istedim. Çalışmalarımı sergi ile noktalayıp Lüleburgazlıların beğenisine sundum. Sergime katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Halebak ve beraberindekiler serginin açılışını yaptı ve ardından da sergiyi gezdi.

Sergi 26 Ağustos Salı gününe kadar açık kalacak.   

Yılmaz ORUÇ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek