Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 19 Ağustos 2014, Salı 09:14 tarihinde eklendi. 934 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’li Dibek: Trakya Tarım Bakanının umurunda değil

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek yoğun yağışlar nedeniyle mağdur olan Trakya çiftçisine Bakanlığın hiçbir şekilde yardımcı olmadığını açıkladı.
CHP’li Dibek: Trakya Tarım Bakanının umurunda değil

CHP’li Dibek yoğun yağışlar nedeniyle buğdayı zarar gören Trakyalı çiftçimiz ile ilgili bakanlığın bir yardımı olmadığını belirterek, “Buğday fiyatı da açıklamadıkları için çiftçimiz ikinci kez mağdur edilmektedir” dedi.

 

Yoğun yağış nedeniyle ürünü zarar gören çiftçimize bakanlığın destek olup olmayacağını bir soru önergesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e soran Turgut Dibek, geçen sene 7 haziranda açıklanan buğday alım fiyatlarının da bu sene neden açıklanmadığını sordu.

 

Dibek’in sorularını yanıtlayan Bakan Eker, yoğun yağış nedeniyle mağdur olan Trakya çiftçisine herhangi bir yardımda bulunmadıklarını açıkladı.

 

Bakan Eker yanıtta, “Trakya Bölgesi'nde bu yıl rekor bir verim gerçekleşmiş olmasına rağmen buğday kalitesi düşüktür. Diğer bölgelere göre fiyat farkı da kalite düşüklüğünden kaynaklanmaktadır. Ülke üretiminin %90'ını oluşturan diğer bölgelerde veriminin düşük olmasına rağmen kalitenin yüksek olmasına bağlı olarak buğday piyasa fiyatları Trakya'ya göre yüksek seyretmektedir. Bu nedenle diğer bölgelerdeki verim düşüklüğü, kalite ve piyasa fiyatları dikkate alınmadan sadece Trakya Bölgesi piyasa fiyatları dikkate alınarak fiyat açıklanması, diğer bölgelerdeki piyasaları olumsuz etkileyecektir.

 

Trakya Bölgesi üreticilerimize, depolama imkânı sağlayarak ürünlerini hasat sonrası daha iyi fiyatlarla pazarlamaları için 9 Temmuz 2014 tarihinden itibaren ürünlerini taahhütname karşılığı TMO depolarına bırakma imkânı sağlanmıştır” dedi.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Turgut Dibek, “Tarım bakanı ‘Trakyalı çiftçi benim umurumda değil’ demektedir. Bizim çiftçimiz yoğun yağış yüzünden ürün alamadı ya da çiftçimizin ürünü zarar gördü. Bu konuda bir destekleme göremeyen çiftçimizin borçları da ertelenmedi. Öte taraftan alım fiyatı açıklanmadığı için Trakya’da buğday tacirlerin insafına bırakılmış durumda. Her iki durum nedeniyle Trakyalı çiftçimiz mağdur ediliyor” dedi.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek