Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 01 Ağustos 2014, Cuma 09:10 tarihinde eklendi. 1042 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’li Dibek: “İhraç edilen düveler kimlere verildi?”

CHP’li Dibek: “İhraç edilen düveler kimlere verildi?”

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek 2 Haziran’da Kırklareli’nden Azerbaycan’a yapılan ihracatla gönderilen damızlık düvelerin kimlere verildiğini sordu.

CHP’li Dibek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi EKER’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye vermiş olduğu soru önergesi ile Azerbaycan’a ihraç edilen 80 damızlık gebe düvenin hangi kriterlere göre, kimlere dağıtıldığını ve düvelerin maliyetinin kimler tarafından karşılandığının yanıtını aradı.  

Önergenin gerekçesinden Dibek, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ortaklığında gerçekleştirilen "Bizim Holstein" projesi kapsamında 2 Haziran 2014 tarihinde Kırklareli’nden 80 damızlık gebe düvenin Azerbaycan'a ihraç edildiğini belirterek, Bakanlığın düvelerin “Azerbaycan’da gelir seviyesi düşük 40 aileye verileceği” açıklamasını da hatırlattı.

1995 yılından beri Bakanlık ile Birliğin ortak çalışmaları sonucu geliştirilen Siyah Alaca Holştayn ırkı düveler, daha önce de Türkmenistan’a ihraç edilerek,   202 baş gebe düve satılarak karşılığında 795 bin dolar gelir elde edilmişti.

Dibek önergesinde, “Azerbaycan’a ihraç edilen düvelerin maliyeti nereden karşılanmıştır? Bakanlığın belirtildiği gibi gelir seviyesi düşük 40 aileye mi verilmiştir? Bu aileler hangi kritere göre seçilmiştir? Bu ailelerin yaşadıkları iller hangileridir? İhraç edilen düveler Azerbaycan’da kimlere satılmıştır? İhraç edilen düvelerin bedeli kim tarafından ödenmiştir? Bedelsiz verilen düveler var mıdır? Bunlar kimlere bedelsiz verilmiştir? Hangi gerekçe ile bedelsiz verilmiştir? Düvenlerin verildiği ailelerin kaçı Azerbaycan vatandaşıdır? Türkiye Cumhuriyet vatandaşı kaç aileye düve verilmiştir? Şayet Türkiye Cumhuriyet vatandaşına düve verildiyse bu vatandaşlarımız neye göre seçilmiştir? Bu vatandaşlarımız Azerbaycan’da hangi işleri yapmaktadırlar?” diye sordu.

 

Haber Merkezi 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek